Dodatna pomoč v vzgojno-izobraževalnih zavodih in nova možnost opravljanja strokovne prakse

datum: 17.10.2020

kategorija: Obvestila za študente


Zaradi spremenjenih in poostrenih razmer dela v vzgojno-izobraževalnih zavodih po Sloveniji je MIZŠ pripravil podlago za zagotavljanje dodatne pomoči učencem in učiteljem (fizično ali na daljavo), in sicer lahko pomagate:

  • študentje študijskih programov 1. in 2. stopnje na UP PEF, ki morate v študijskem letu 2020/2021 opraviti obvezno strokovno prakso (neplačano),
  • absolventi in diplomanti UP PEF, ki ste v letih študija strnjeno prakso že opravili, potrebujete pa ure za pristop k strokovnemu izpitu (plačano).


Sodelovanje pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela študentov na praksi se že upošteva kot izkušnje potrebne za pristop k strokovnemu izpitu, in sicer v obsegu 1/3 opravljenih ur. Za ostale študente se bo izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela do enega meseca upoštevalo v celoti kot izkušnje (ure), potrebne za pristop k strokovnemu izpitu.

Vse študente in diplomante, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč oz. opravljati letošnjo obvezno strokovno prakso na naveden način, vabimo, da se prijavijo v elektronsko evidenco, preko katere bo UP PEF obveščal o potrebah in razpisih vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Komunikacija bo potekala tudi preko FB skupine Prostovoljci UP PEF, zato se vanjo vključite.  

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino