Si zadovoljen/a s prijavno-sprejemnim postopkom pri vpisu na visokošolski študij?

datum: 13.01.2021

kategorija: Obvestila za študenteSpoštovana študent in študentka, spoštovana diplomant ter diplomantka dodiplomskih študijskih programov, 

 
v raziskovalnem projektu Priprava modela managementa visokošolskega vpisa na javne visokošolske zavode v Sloveniji poteka raziskava z namenom analize zadovoljstva študentov/diplomantov s prijavno-sprejemnim postopkom pri vpisu na visokošolski študij. Še ena raziskava, boste rekli! Vendar ...
 
Način prijave in vpisa je nespremenjen od leta 1995. Natančnejša analiza ustreznosti ter zadovoljstva študentov z obstoječim načinom prijave in vpisa na študij še ni bila opravljena. Posledično nimamo podatkov o tem, kaj vpliva na študijsko uspešnost študentov.  
 
Če želimo karkoli izboljšati, morate vi sporočiti, kako ste doživljali postopek prijave in vpisa, saj bomo ravno na podlagi vaših izkušenj lahko predlagali spremembe sistema. Želimo, da bi sistem omogočil študij vsem, ki se zmorejo in želijo razvijati na določenem študijskem področju.  
 
Hvaležni vam bomo, če si boste lahko vzeli čas in s svojimi odgovori pomagali razvijati ustrezen način prijave ter vpisa na visokošolske študijske programe. Za izpolnjevanje boste potrebovali zgolj nekaj minut časa. 
 
Dostop do vprašalnika je objavljen na naslednji povezavi: https://1ka.arnes.si/a/2039. 
 

 
Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

Sodelavci in sodelavke, raziskovalci, sodelujoči v raziskavi (z Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem)

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino