Poletna šola AAI - Academia Aestiva Internationalis

datum: 02.02.2021

kategorija: Obvestila za študente


Aequitas je študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo, ki se kot prvo v Sloveniji ukvarja s temi tematikami. Glavni namen društva je prispevati k zagotavljanju človekovih pravic in razvoju mednarodnih odnosov ter demokratizacije ter ozaveščanje zainteresirane javnosti o pomembnih vprašanjih, povezanih s temi temami.

Glavna dejavnost društva je priprava in organizacija poletne šole AAI - Academia Aestiva Internationalis. AAI vsako leto poteka na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in združuje tiste, ki želijo razširiti svoj pogled na svet, pridobiti veščine skupinskega sodelovanja, ustvarjati lastne ideje, ustvarjati znanstvene izdelke, utemeljeno razmišljati in sodelovati ter delovati pod mentorstvom priznanih strokovnjaki. Poletna šola temelji tudi na interaktivnih predavanjih, delavnicah in modulih. Za sodelovanje na omenjeni mednarodni konferenci lahko udeleženci dobijo tudi 4 kreditne točke ECTS.

Letošnja tema AAI bo ponovno osredotočena na okoljske pravice, natančneje na kritično analizo klimatskih sprememb; na globalne, okoljske in politične izzive. Potekala bo od 20. do 27. junija v Ljubljani, če bodo razmere povezane z epidemijo tako zahtevale, pa na spletu. 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino