Vabilo k sodelovanju: Planet varujem, ko z energijo varčujem!

datum: 19.02.2021

kategorija: Obvestila za študente


V sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE je ekipa Care4Climate pripravila kreativni natečaj za mlade »Planet varujem, ko z energijo varčujem!« s katerim želijo ozavestiti in opolnomočiti mlade, da spreminjajo svoje navade na področju energetske učinkovitosti. 

Imamo samo en planet, zato moramo zanj bolje skrbeti. Mlada generacija je tista, ki ima veliko moč spremeniti navade vseh generacij. Zato potrebujemo vašo pomoč. Čas je za iskreno komunikacijo in širjenje zavedanja o okoljskih problemih. Vsi skupaj moramo spodbuditi drugačno ravnanje s planetom in tako doseči, da bo naš edini planet znova zdravo zadihal in bil prijazen dom še mnogim prihodnjim generacijam.

________________________________________________________________


Kreativni natečaj »Planet varujem, ko z energijo varčujem«

Izziv je, da pokažete eno ali več dejanj, ki so energetsko učinkovita navada pri vas doma.

Lahko posnamete kratek video, ujamete boomerang, naredite fotografijo ali kolaž, narišete risbo ali strip. V vašem izdelku je lahko družinsko opozorilo na hladilniku, lahko video z vašo interpretacijo, zakaj moramo biti energetsko učinkoviti, lahko je ilustracija nove trajnostne navade. Vse je dobrodošlo.

Kreativne izdelke lahko pošljete do 15. marca na elektronski naslov natecaj@samo1planet.si. Pravila in pogoje sodelovanja natečaja najdete na povezavi.

Več o izzivu si lahko preberete tukaj.

______________________________________________________________


O projektu

Care4Climate je evropski LIFE projekt, v katerem se z ozaveščanjem, izobraževanjem in usposabljanjem ključnih deležnikov spodbuja izvajanje ukrepov, s katerimi bo Slovenija dosegla cilje v zvezi z zmanjšanjem emisij toplogrednih plinov do leta 2020 oziroma 2030.

Študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo - Aequitas 
Fakulteta za družbene vede
Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino