Študentska svetovalnica

datum: 19.04.2021

kategorija: Obvestila za študente


Študentska svetovalnica UP PEF ponuja možnost psihološkega svetovanja vsem študentom na fakulteti - tudi tistim s posebnimi potrebami.

PSIHOLOŠKO SVETOVANJE

Na študentsko svetovalnico se lahko študenti obrnete po psihosocialno pomoč in oporo pri reševanju osebnih stisk in iskanju odgovorov na vprašanja, s katerimi se srečujete na študijskem ali drugih področjih (družina, socialni odnosi, prilagajanje na novo okolje, soočanje z obremenitvami, ipd). Psihološki svetovalni pogovor študentom lahko pomaga pri boljšemu razumevanju lastnih težav in preizkušanju novih načinov reševanja problemov.

Svetovanja izvaja učiteljica tutorica, psihologijnja dr. Sonja Čotar Konrad. Za termin srečanja se lahko individualno dogovorite s poslanim elektronskim sporočilom na elektronski naslov sonja.cotarkonrad@upr.si.
 

SVETOVANJE ŠTUDENTOM S POSEBNIMI POTREBAMI

Svetovanje študentom s posebnimi potrebami, ki študirajo na študijskih programih Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, izvajata učiteljici – tutorki za spremljanje in podporo študentom s posebnimi potrebami na UP PEF in sicer dr. Vanja Riccarda Kiswarday in dr. Karmen Drljić. Za termin srečanja se lahko individualno dogovorite s tutoricama s poslanim elektronskim sporočilom na elektronski naslov vanjariccarda.kiswarday@pef.upr.si ali karmen.drljic@pef.upr.si
 

ŠTUDENTSKA SVETOVALNICA UP

V času epidemije SARS-CoV-19 smo se znašli v nepredvidljivi situaciji. V večji meri smo odrezani od normalnega življenja in lahko se počutimo prestrašene, žalostne, zmedene, jezne, brezvoljne, pod stresom, osamljene … Lahko imamo tudi občutek, da nimamo nadzora. Gre za odziv, ki je v teh okoliščinah popolnoma razumljiv.

Zato v času, ko poteka študij na daljavo, skupina usposobljenih psihologinj nudi psihološko podporo preko sodobnih spletnih orodij. Dosegljive so od ponedeljka do petka na elektronskem naslovu  psiholoska.podpora@upr.si Pišite na ta naslov ter na kratko opišite, s kakšnimi težavami se trenutno soočate. V naslednjem koraku se boste dogovorili za individualen pogovor v živo. Praviloma bomo opravili 1-2 svetovalna pogovora. 
 

NA KOGA SE ŠE LAHKO OBRNETE, ČE STE V STISKI?

Seznam zdravstvenih domov in drugih organizacij, ki nudijo psihološko in psihosocialno pomoč po telefonu (redno posodablja NIJZ)

Telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19: 
080 51 00 (24 ur na dan, vsak dan)

Nekatere organizacije, ki izvajajo psihološko pomoč in psihoterapijo na Obali: 

 • Zdravstveni zavod za klinično psihologijo Izola
 • Petra Brne - Modus operandi
 • Leonida Kobal – Leela psihoterapija  

  Internet kot podporni medij ob duševni stiski:

 • #tosemjaz – spletni portal namenjen otrokom in mladostnikom www.tosemjaz.net.
 • NeBojSe – spletni portal Društva za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami DAM www.nebojse.si.
 • Spletna postaja za razumevanje samomora in pomoči, ki je na voljo www.zivziv.si .

  Društvo za nenasilno komunikacijo:

 • Ljubljana: 01 43 44 822 in 031 770 120
 • Koper: 05 63 93 170 in 031 546 098
 • elektronska pošta: info@drustvo-dnk.si in dnk.koper@siol.net 

   Zaupni telefoni in kontakti:

 • 116 123 – Zaupni telefon Samarijan (brezplačno)
 • 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike, dosegljiv vsak dan med 12.00 in 20.00 (klici so brezplačni, otroci in mladostniki pa lahko pišejo tudi na tom@zpms.si ali se oglasijo v njihovi spletni klepetalnici) - Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.
 • 01 520 99 00 – klic v duševni stiski (vsak dan med 19.00 in 7.00)
 • 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24 ur na dan)
 • 080 11 55 – SOS telefon za žrtve nasilja (vsak dan med 12. in 18. uro, svetovanje pa ponujajo tudi po elektronski pošti na naslovu drustvo-sos@drustvo-sos.si)
 • 031 699 333 – SOS telefon za žrtve nasilja, psihosocialna in psihološka pomoč za ženske in otroke, žrtve nasilja in žrtve spolnih zlorab (vsak delovnik med 9.00 in 15.00)
 • 031 665 266 - Lunina vila: psihološka pomoč na voljo vseskozi
 • 01 306 41 14 - Slovenska krovna zveza za psihoterapijo, vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro. V primeru ogroženosti pokličite na interventno številko policije: 113

   

V PRIMERU OGROŽENOSTI POKLIČITE INTERVENTNO ŠTEVILKO POLICIJE (113)

Mladim so na voljo še:

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino