Obvestilo o izvajanju študija v živo za študente

datum: 06.11.2021

kategorija: Obvestila za študente


Spoštovane študentke, spoštovani študenti,
 
obveščamo vas, da bo v skladu z odločitvami na državni ravni in po navodilih vodstva Univerze na Primorskem

od ponedeljka, 8. novembra 2021, do nadaljnjega študij potekal v živo.

Izjemi, ki zaenkrat veljata do konca meseca novembra 2021, sta izvajanje izrednega študija visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Predšolska vzgoja in magistrskega študijskega programa 2. stopnje Inkluzivna pedagogika tako na sedežu fakultete kot na dislociranih enotah, na daljavo.

O nadaljnjih ukrepih, predvsem glede izpolnjevanja pogoja glede testiranja oziroma samotestiranja, vas bomo sproti seznanjali.

Poleg tega vas obveščamo, da bo dosledno izvajano preverjanje pogoja PCT ob vhodu v vse prostore, kjer se izvaja študijski proces. Tako ob vstopu v prostore pripravite ustrezna dokazila o izpolnjenju enega izmed pogojev. V vseh prostorih je obvezna uporaba predpisanih zaščitnih sredstev, to je maske, in sicer kirurške oziroma FFP2 maske. Ostala zaščita ustnonosnega predela se ne šteje za ustrezno. Prisotnost v prostorih se dosledno beleži z vprašalnikom, do katerega dostopate preko izobešenih QR kod*.

Ponovno vas prosimo, da v prostore fakultete vstopate le, če ste zdravi in pri sebi ne opažate nobenih morebitnih znakov okužbe z virusom SARS-CoV-2 in niste bili v bližnjem stiku z osebo, pri kateri so se pojavili znaki okužbe z virusom SARS-CoV-2. V kolikor opazite znake okužbe z virusom SARS-CoV-2, preventivno ostanite doma in se posvetuje s svojim osebnim zdravnikom. Preventivno in odgovorno ravnanje ima prednost pred obvezno prisotnostjo na vajah, seminarjih itd. O upravičeni odsotnosti obvestite nosilca predmeta, izvajalca vaj oz. seminarjev in za vsak predmet se bodo našli načini, kako nadoknaditi manjkajočo prisotnost.

Naredimo vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje okužb. Navedeno velja tudi za cepljene in prebolevnike, ki se ob simptomih ali rizičnih stikih lahko preventivno samotestirajo s testi, ki jih prejmejo pod enakimi pogoji kot ostali.

Rezultate pozitivnih testov pri samotestiranju in/ali na PCR testih, če ste bili dva dneva pred pojavom simptomov ali dva dni pred pozitivnim PCR testom (v kolikor imate asimptomatski potek bolezni) v prostorih fakultete in s tem v stikih z drugimi študenti, nam javljajte na elektronski naslov COVID-19@pef.upr.si.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje.

Lepo vas pozdravljamo.

Tajnik fakultete
Tanja Marsič, univ. dipl. prav.

Dekanja
prof. dr. Mara Cotič

_______________________

* Prosimo vas, da vaša imena in priimke vnašate s šumniki, hkrati bodite pozorni na točen datum prisotnosti in ostale podatke pri vnašanju v obrazec. S tem nam omogočate lažje iskanje visoko rizičnih tesnih stikov.

 

 

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino