Trajanje ukrepov na univerzah vsaj do konca leta 2020

datum: 19.11.2020

kategorija: Obvestila za zaposlene


V sredo, 18. novembra 2020, je potekalo srečanje predstavnikov slovenskih univerz, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Glede na predstavljeno trenutno stanje, trende obolelosti in širjenja COVID-19 ter posledično pričakovano postopno sproščanje ukrepov, je obvladalo mnenje, da se študijski proces v prostorih univerz ne bo odvijal vsaj do konca leta 2020.

Kjer je mogoče, se tako študijske vsebine tudi v prihodnje izvajajo na daljavo, medtem ko bodo študijske obveznosti, ki jih ni mogoče izvesti na daljavo, izvedene v letu 2021.

Želja je, da bi se lahko vsaj določene vsebine začele ponovno odvijati v prostorih fakultete čimprej, je pa to odvisno od širjenja bolezni v prihodnjih tednih. O izvedbi študijskega procesa po 4. januarju 2021, vas bomo obvestili v mesecu decembru 2020.

Hkrati vas obveščamo, da so bili rektorji univerz in dekani fakultet z dopisom Ministrstva za zdravje v zvezi z zajezitvijo in obvladovanjem epidemije Covid-19 naprošeni, da se ob vsakodnevnih stikih s študenti v času predavanj ali drugih pedagoških aktivnosti, le-te dodatno nagovori k spoštovanju omejitev gibanja in socialnih stikov ter osnovnih zaščitnih ukrepov za zaščito njih samih, njihovih svojcev in drugih.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino