Potek študijskega procesa od 3. maja 2021 dalje

datum: 30.04.2021

kategorija: Obvestila za zaposlene


Spoštovani,

obveščamo vas, da bo tudi po sproščanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja bolezni COVID-19, od ponedeljka, 3. maja 2021, dalje študijski proces potekal kot do sedaj, kar pomeni na daljavo. Študijski proces bo potekal v skladu z objavljenimi urniki in v skladu z 12. sklepom, 13. redne seje Senata UP PEF, ki je potekala 15. februarja 2021

Sklep določa, da se vsa predavanja in druge obveznosti, razen izjem, do konca študijskega leta 2020/2021 izvajajo na daljavo. 

Izjeme, ki se lahko izvajajo pod določenimi pogoji in ukrepi neposredno, v prostorih UP PEF, članic UP, ustreznih drugih prostorih ali prostorih dislociranih enot, so:

  • študijske obveznosti pri predmetih s področja športnih veščin,
  • vaje pri predmetih s področja glasbe, plesa, znakovnega jezika, slepih in slabovidnih ter
  • druge izjeme po odobritvi Prodekanje za študijske zadeve UP PEF. 

Prosimo vas, da študente obvestite, v kolikor boste vaše obveznosti izvajali neposredno (vključno s terenskimi vajami in ekskurzijami), in o pogojih, ki jih morajo upoštevati pri tem. 

Trenutno veljavne ukrepe na Univerzi na Primorskem lahko najdete na povezavi COVID-19 in UP (upr.si). Pri izvedbi vseh dejavnosti je potrebno upoštevati vse ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, trenutno so ti določeni v Sklepu o ukrepih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, št. 1142-74/2021 z dne 23. aprila 2021, in v Navodilih Univerze na Primorskem za izvajanje dela v prostorih univerze v času veljavnih ukrepov proti širjenju bolezni COVID-19, maj 2021.

Navedeno pri izvedbi dejavnosti pomeni predvsem vzdrževanje minimalne medosebne razdalje, nošenje mask, udeleževanje tedenskega hitrega testiranja na bolezen COVID-19 z negativnim izidom testiranja (če niste izjema, ki jo določajo navodila – prebolevniki, cepljeni, …) itd. Redno tedensko testiranje vseh zaposlenih, ki ne spadajo med izjeme, si morate zagotoviti v lastni režiji, saj to (do ugotovitve obsega interesa) v organizaciji Univerze na Primorskem ni predvideno.

Vse zaposlene, ki se še niso in se lahko cepijo, prosimo, da nam sporočijo svoj interes, saj smo tudi zaposleni na univerzah ponovno uvrščeni v prednostno skupino za cepljenje. Svoj interes čim prej sporočite Lari Krmac (lara.krmac@pef.upr.si).

O morebitnih spremembah pri poteku študijskega procesa in dela v prihodnje vas bomo sproti seznanjali.

Za razumevanje in sodelovanje se vam zahvaljujemo ter vas lepo pozdravljamo,


Tajnik fakultete
Tanja Marsič, univ. dipl. prav

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino