Kažipoti primernega komuniciranja v vzgojno-izobraževalnem okolju

Dne: 31.05.2024

Kraj: Slovenija

Kažipoti primernega komuniciranja v vzgojno-izobraževalnem okolju  

Center za vseživljenjsko učenje Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete v sodelovanju z Akademijo za poslovni protokol Ksenije Benedetti vljudno vabi na seminar kariernega razvoja, ki je prilagojen za učitelje/ice in vzgojitelje/ice.   

Udeleženci seminarja bodo pridobili vpogled v osnovne koncepte verbalne in neverbalne komunikacije ter spoznali, kako te elemente uporabiti za ustvarjanje pozitivnih medosebnih odnosov z učenci, starši in sodelavci. Poleg tega se bo predavateljica Ksenija Benedetti osredotočila na razvoj spretnosti vodenja sestankov s starši, obvladovanja konfliktov, pravilne uporabe državnih simbolov ter oblikovanja primernega videza in profesionalne drže. Izobraževanje bo usmerjeno na praktične primere in bo spodbudilo refleksijo udeležencev ter izboljšalo njihovo profesionalno delo v šoli.  

Teme seminarja:

  • Govorica nebesednih sporočil.
  • Prvi vtis v razredu in pri starših.
  • Rokovanje, da ali ne?
  • Besedna govorna komunikacija (seznanjanje, predstavljanje, naslavljanje, elektronski pogovor, sporočilo negativne novice in sprejem kritike).
  • Besedna pisna komunikacija (e- sporočila, vabila).
  • Primeren izgled učitelja in učiteljice.
  • Priprava in izvedba roditeljskih sestankov.
  • Pravilna uporaba državnih simbolov.

   

Cilja skupina: zaposleni v vzgojno-izobraževalnih zavodih.
Trajanje seminarja: tri šolske ure.
Izvedba: v letu 2024 na UP PEF ali na VIZ.
Cena za kolektive: 850 EUR + DDV.
Število udeležencev: največ 30.
Več informacij in prijava: cvzu@pef.upr.si. 

icon open book

Novice

20. jun. | Novice

Vabilo k sodelovanju ob 50. obletnici UP PEF – vaši spomini, izkušnje, vpogledi

Vsi, ki so bili kakorkoli povezani s Pedagoško fakulteto v Kopru, so vabljeni, da na elektronski naslov znanstveni.sestanek.pef@upr.si do 30. junija 2024 posredujejo svoj spomin.

17. jun. | Novice

Letno srečanje konzorcija projekta B-Rin

V četrtek, 13. junija 2024, je na Univerzi na Primorskem, potekalo 1. letno srečanje konzorcija projekta B-Rin, v katerem UP kot vodja projekta sodeluje z desetimi vzgojno-izobraževalnimi inštitucijami.

14. jun. | Novice

Pedagoška fakulteta praznuje: Letošnji nagrajenci

»Le v spodbudnem okolju je možno kakovostno delati in raziskovati«, je bilo slišati na letošnji slavnostni seji Akademskega zbora Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete (UP PEF), na kateri so bila podeljena priznanja UP PEF, s katerimi se je fakulteta zahvalila učiteljem, sodelavcem in študentom, ki so v letu 2023 s svojim delom ali dosežki prispevali k ugledu ter kakovosti fakultete.

icon arrow more