icon open book

Novice in dogodki

27. mar. | Za študente

Fotonatečaj: Podnebne spremembe

Dragi študenti in zaposleni UP PEF, ker je bila lani razstava na temo »Biotska raznovrstnost« zelo uspešna, se je EKO odbor odločil, da se fotonatečaj tudi letos ponovi, tokrat na temo »Podnebne spremembe«.

27. mar. | Novice

O digitalizaciji v izobraževanju na EduTech konferenci v Kočevju

V Kočevju je 22. marca 2023 potekala eduTech konferenca v organizaciji Podjetniškega inkubatorja Kočevje, kjer sta sodelovali tudi izr. prof. dr. Sonja Čotar Konrad in dr. Andreja Klančar, viš. pred. Osrednja tema konference je bila uporaba digitalne tehnologije v izobraževanju, poseben poudarek pa je bil na opolnomočenju vzgojiteljev in učiteljev, katerih vloga s prihodom novih tehnologij postaja še pomembnejša. Okoli 200 udeleženk in udeležencev si je tako tekom konference izmenjalo mnoge dobre prakse, ideje in poglede na prihodnost izobraževanja. Preizkusiti je bilo možno tudi številne uporabne tehnologije, med drugimi laserski rezalniki, KUBO robote in virtualno resničnost.

25. mar. | Novice

Video: Predstavili tipno maketo Nove Gorice

Z željo, da bi slepim in slabovidnim približali Novo Gorico, so študenti Inkluzivne pedagogike Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem z Goriškim muzejem in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica izdelali tipno maketo mesta s 14 pomembnimi stavbami. Ta bo dopolnila razstavo GO S50-60, Mesto in prebivalci v 50. in 60. letih.

24. mar. | Novice

CVŽU: Vloga mediacije v šoli

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF je v četrtek, 24. marca 2023 organiziral predavanje z naslovom Vloga mediacije v šoli, ki sta ga izvedli Martina Kovačič, viš. pred. in prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec.

21. mar. | Novice

Znakovni jezik – osnove sporazumevanja z gluho osebo

V četrtek, 23. marca 2023 ob 14.00 bo na UP FM v predavalnici P3 potekala delavnica znakovnega jezika z Matjažem Juhartom, učiteljem veščin na UP PEF in prejemnikom Jabolka navdiha za leto 2022.

21. mar. | Novice

Na izjemnem zborovskem dogodku tudi DePZ UP PEF

V prihajajočih dneh se obeta izjemen zborovski dogodek (3. tekmovanje zborovskih dirigentov, zaključek natečaja za nove skladbe, koncerti, okrogli mizi/pogovora s skladateljema, razstava not-Astrum) s številnimi udeleženci, glasbenimi strokovnjaki in vrhunskimi zbori.

icon arrow more
icon arrow more