Novo: Knjigobežnica

datum: 25.04.2022

kategorija: Novice

Ob vhodu v stavbo, kjer je Skupna knjižnica UP FM in UP PEF, stoji knjigobežnica. V njej na nove bralce čakajo najrazličnejše slovenske in tuje leposlovne knjige.

Knjigobežnica je namenjena izmenjavi knjig. Vsak lahko prinese knjige, ki se jih je naveličal v svoji domači knjižnici, ali pa si želi, da bi jih prebrali še drugi. Prav tako lahko vsak vzame katerokoli knjigo, ki jo želi prebrati ali pa posvojiti za vedno. Pomembno je, da knjige krožijo med bralci. Kdor želi, lahko v knjigi pusti tudi sporočilo za naslednjega bralca.

Pravila knjigobežnice so preprosta:

1. prineseš knjigo, ki je ne želiš več imeti doma, ali pa ji želiš čim več bralcev

2. odneseš knjigo s police knjigobežnice

3. bereš in uživaš

Knjigo lahko tudi samo prineseš ali samo vzameš.

Kaj sodi v knjigobežnico?

V knjigobežnico lahko prinesete predvsem leposlovne knjige (strokovnemu gradivu so namenjene sosednje police in police pri referatu v avli fakultete). Lahko so uporabljene, neuporabljene, nove, stare, že prebrane ali še ne prebrane.

Kaj v knjigobežnico ne sodi?

Na police ne sodijo brošure, reklame, časopisi, revije, letaki ali uničene, strgane, zelo poškodovane knjige, ki bi se jih radi le znebili.

Bralna priporočila

Na policah knjigobežnice najdete obrazec, s katerim nam lahko sporočite, katero knjigo priporočate v branje. Izpolnjene obrazce pustite na polici ali pa prinesete v našo knjižnico.

Vabljeni!

Knjigobežnica bo zaživela le, če bodo knjige zares krožile med bralci. Zato vas vabimo k aktivnemu sodelovanju in soustrvarjanju naše bralne izmenjave.

knjigobeznica.jpg