Teden biotske raznovrstnosti na UP PEF

datum: 12.05.2022

kategorija: Novice

V tednu od 23. do 27. maja 2022 bo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem potekal »Teden biotske raznovrstnosti na UP PEF«.

Fakulteta se je letos pridružila projektu EKOšola, v okviru katerega si do konca študijskega leta želi postati prva EKO fakulteta na Univerzi na Primorskem.

 

Program

Fotonatečaj "Biotska raznovrstnost«, v okviru katerega lahko do 18. maja 2022 pošljete svoje fotografije rastlinskega in živalskega sveta na . Fotografije bo ocelina strokovna žirija ter izbrane tudi nagradila in razstavila v avli fakultete. 

Terenske vaje za študente 2. letnika dodiplomskega študijskega programa Razredni pouk, ki bodo v okviru Naravoslovja 2 na Debelem Rtiču raziskovali biodiverziteto priobalnega pasu in za spoznavanje le-tega ustvarili materiale, ki jih bodo razstavili v avli UP PEF.

24. in 25. maja bodo na fakulteto prišli učenci Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio ter otroci iz vrtca Kekec, kjer jim bodo zaposleni in študentje pripravili zanimive delavnice o biodiverziteti domačega okolja ter o posledicah onesnaženja voda za življenje v njih.

Delavnico o biodiverziteti domačega okolja bodo študentje 24. maja ob 17. uri izvedli tudi za  otroke zaposlenih na UP PEF, več o tem lahko zaposleni izvedo na tem obrazcu, preko katerega tudi prijavijo svoje otroke na delavnico.

26. maja ob 10. uri bo Bernarda Habe, magistrica dietetike ter inženirka laboratorijske biomedicine izvedla predavanje za študente in zaposlene z naslovom »Hrana ni za tjavendan«. Na predavanju se bomo dotaknili dveh različnih sklopov; v prvem delu bo predstavljeno zakaj hrana ni za tjavendan iz prehranskega vidika in zakaj ni vseeno kaj jemo. Predstavili bomo hranilni in energijski vidik hrane. V drugem delu pa bomo govorili o zavrženi hrani, kako odgovorno ravnati s hrano in kaj lahko storimo, da bo zavržene hrane čim manj.

Vljudno vabimo vse zainteresirane k udeležbi na dogodkih ter k sodelovanju pri pripravi le-teh. J

 

EKO odbor UP PEF

teden_biotske_raznovrstnosti.jpg