Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

datum: 11.01.2023

kategorija: Novice

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja.
Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

Nagradna natečaja sta namenjena starejšim mladostnikom od 14 do 18 let in vsem odraslim osebam, in trajata od 1. 1. do 15. 8. 2023.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem natečaju, pošljite na elektronski naslov in na  s pripisom Za literarni natečaj na temo Prisluhni in pomagaj (če boste ustvarili zgodbo), s pripisom Za poetični natečaj na temo Prisluhni in pomagaj (če boste ustvarili pesem). Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 15. 8. 2023,  bodo sproti objavljali na spletni strani www.ventilatorbesed.com.

Ali znate poslušati s srcem, brati med vrsticami, imate sposobnost začutiti stisko nekoga, pomagati s poslušanjem, razumevanjem, nasveti, morda fizično? Ali morda sami iščete nasvet, potrebujete kakršnokoli pomoč? Potem hitro vzemite kos papirja v roke in izpišite stisko v obliki zgodbe ali pesmi ter se potegujte za zanimive knjižne nagrade.

Danijela Horvat Samardžija

dinos.jpg