Razpis za vpis v študijskem letu 2023/2024

datum: 03.02.2023

kategorija: Novice

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024.

Razpis s potrebnimi navodili za prijavo je objavljen na tej povezavi.

 Razpis za vpis UP PEF

Prijava za vpis je v celoti elektronska na spletnem portalu eVŠ. Kandidat/ka odda prijavo s sredstvom elektronske identifikacije najmanj srednje ravni zanesljivosti (s kvalificiranim digitalnim potrdilom, smsPASS-om, e-osebno izkaznico) ali z AAI-računom (račun avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture) ali z uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS , ki deluje v okviru Državnega centra za storitve zaupanja.

Rokovnik prijavno-sprejemnega postopka v študijskem letu 2023/2024

Kandidat/ka lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval/a pogoje za vpis. Pomemben je vrstni red izbranih študijskih programov, saj bo kandidat/ka uvrščen/a v prvega, za katerega bo izpolnil/a vse pogoje.

Prvi prijavni rok za vpis bo potekal:

  • za slovenske državljane/ke in državljane/ke držav članic EU ter Slovence/ke brez slovenskega državljanstva od 17. februarja do 27. marca 2023 (podaljšan za en teden),
  • za tujce/ke izven EU pa od 17. februarja do 22. maja 2023.

 

Zaključen strokovni srednješolski program še ne pomeni ustreznosti za študij. Kako jo preverite?  

Za programe Univerze na Primorskem (UP) najlažje s prevajalnikom študijskih programov, ki je na voljo tukaj: Prevajalnik srednješolskih in univerzitetnih programov (upr.si)

_DSC8682.JPG