Razstava izbranih del študentov VUO

datum: 19.05.2023

kategorija: Novice

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, vas vabi na ogled razstave izbranih del študentov univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Vizualne umetnosti in oblikovanje.

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave, v sredo 31. maja 2023 ob 18.00 v Palačo Armerija, Titov trg 4, 6000 Koper.

Novo akreditirana študijska smer Vizualne umetnosti in oblikovanje iz Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, predstavlja že drugo generacijo študentov s kreativnim in umetniškim značajem.

Na razstavi bo predstavljen izbor umetniških del, ki kot plod dela študentov in njihovih mentorjev, razgrajuje raziskave, eksperimentiranja, študije in tvorjenja umetnin oziroma umetniške produkcije. Na tak način smo priča delu in umetniškem udejstvovanju skozi predstavljivost in odkrivanje želja, sporočil in misli posameznikovih mladih ustvarjalcev. Dela, ki so nastala na umetniškem programu Vizualne umetnosti in oblikovanje, kažejo na doslednost in izvirnost ob obravnavi sodobnih tematik uprizarjanja, sporočilne vrednosti in vpetosti v angažirano družbo. Predstavljena umetniška dela ulivajo občutek sodobnega značaja in sofisticirane produkcije. Tako se tehnike in likovna področja vrstijo skozi različne načine interpretacije materialov in postopkov udejstvovanja, kjer se zgodbe in sporočila kreativcev in misli mladega človeka, izklešejo, izrišejo ali oblikujejo v nova odkritja in uprizoritve posameznih interesov, želja, dognanj v nove stvaritve oziroma v nove podobe. Na razstavi si boste lahko ogledali  različne umetnine kot so: slike, risbe, kolaži, kipi, videi, prostorske instalacije, digitalne in grafične umetnine, ki pa izpovedno obeležijo in oplemenitijo stanje in izraz mladega duha ustvarjalcev.

                                                                                                                         izr. prof. dr. Tilen Žbona 

 

Na razstavi bo dela študentov predstavil izr. prof. dr. Tilen Žbona, ob njem pa bo spremni govor izvedel prodekan za mednarodno sodelovanje in umetnost, izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik.

Razstava bo na voljo za ogled do 16. junija 2023.

Vabilo

UMETNISKO_DELO_KARMEN_BRADOVENT_Konglomerat1_3.jpg

Umetniško delo študentke Vizualnih umetnosti in oblikovanja Karmen Bradovent, naslov: 1/3, tehnika: digitalna podoba - 3D model, virtualna resničnost, 2023.

 

 

Umetnisko_delo__Karmen_Bradovent_Konglomerat_2_5.jpg

Umetniško delo študentke Vizualnih umetnosti in oblikovanja Karmen Bradovent, naslov: 2/5, tehnika: digitalna podoba - 3D model, virtualna resničnost, 2023.