Maja Mihelič je nova direktorica Zavoda za izobraževanje in kulturo (ZIK) Črnomelj

datum: 23.05.2024

kategorija: Novice

Maja Mihelič, diplomantka magistrskega študijskega druge stopnje Izobraževanje odraslih in razvoj kariere na UP PEF, je nova direktorica Zavoda za izobraževanje in kulturo (ZIK) Črnomelj.

Maja Mihelič je leta 2018 zaključila študij Izobraževanje odraslih i in razvoj kariere. V magistrskem delu je pod mentorstvom prof. dr. Jurke Lepičnik Vodopivec in somentostvom dr. Nine Krmac primerjala študijske programe s področja izobraževanja odraslih v Sloveniji in Združenih državah Amerike.

diplomantka.pngFoto: Radio Odeon

V sklopu primerjave je izvedena primerjava sistema vzgoje in izobraževanja, ciljev študijskih programov, pridobljenih kompetenc, vpisnih pogoji in predmetnikov. Skozi proces primerjave so oblikovalni univerzalni kriteriji, ki se lahko uporabijo za primerjavo študijskih programov med različnimi državami. Oblikovani kriteriji so novost in so lahko podlaga za objektivno primerjavo med navedenimi elementi za primerjavo med študijskimi programi med državami pa tudi znotraj posamezne države. S tem je kandidatka prispevala k razvoju komparativne andragogike.

S tem je naša diplomantka prispevala tudi k prepoznavnosti magistrskega študijskega programa druge stopnje Izobraževanje odraslih in razvoj kariere/Andragogika.

Več na: https://www.radio-odeon.com/novice/po-vec-kot-treh-desetletjih-z-novo-direktorico/

prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec

doc. dr. Nina Krmac