Srečanje nadarjenih in njihovih učiteljev

Dne: 22.10.2021

Kraj: Koper


Od 20. do 22. oktobra 2021 bo v Adriji Ankaranu potekalo srečanje nadarjenih in njihovih učiteljev z naslovom "Spodbujanje nadarjenih v ustvarjalnost in inovativnost".

Udeležili se ga bodo učenci 9. razredov osnovnih šol in dijaki srednjih šol:

  • OŠ Elvire Vatovec Prade in podružnica Sv. Anton, OŠ Ankaran, OŠ Livade Izola, OŠ, Miroslava Vilharja Postojna, OŠ Antona Globočnika Postojna,
  • Srednja tehniška šola Koper, Gimnazija Celje - center, Gimnazija Bežigrad Ljubljana.

Potekalo bo pod strokovnim vodstvom Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF) in UMMI, zavoda za izobraževanje Koper. Na srečanju bodo udeleženci predstavili svoje izkušnje in želje. Ob tem pa bodo organizirane aktivne delavnice, ogledi slovenske obale in pogovori z umetniki in raziskovalci.


Dogodek se bo 22. oktobra 2021 sklenil z okroglo mizo s pričetkom ob 11. uri v Kongresnem centru Adria Ankaran, predvajan pa bo tudi po YouTube kanalu UP PEF. Na okroglo mizo je vabljena tudi strokovna javnost, nevladne organizacije in šole, ki inovativno in predvsem samoiniciativno pomagajo pri socialni integraciji nadarjenih in zadovoljevanju njihovih temeljnih intelektualnih in emocionalnih potreb, saj le s skupnimi izkušnjami in z znanjem se lahko oblikuje kontinuirano delo z nadarjenimi otroki in mladostniki.

Srečanje Spodbujanje nadarjenih v inovativnost in ustvarjalnost prav tako podpirajo Mestna občina Koper, Občina Ankaran, Zavarovalnica Generali in MIZŠ Urad za mladino.Kontakta:

  • Marija Mahne (UMMI): 031 316 221,
  • Andreja Perčič (UP PEF): , 031 75 56 81.