Rdeča nit druge Mednarodne konference o ekosocialnem izobraževanju bo ...

datum: 16.04.2024

kategorija: Novice

V času podnebne krize in nujnosti ukrepanja moramo učence vseh starosti spodbujati pri razvoju znanj in spretnosti, da se bodo lahko učinkovito spoprijeli s podnebno krizo in ostalimi izzivi prihodnosti. Pri tem pa imajo ključno vlogo prav učitelji, katerim je Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju tudi posvečena.

Namen konference je namreč opolnomočiti učitelje osnovnih in srednjih šol, z novimi znanji, da bodo lahko vzgajali generacije proaktivnih posameznikov. Posameznikov, ki bodo razumeli kompleksnost, imeli celostno razumevanje o podnebju in trajnosti ter empatijo do svojega družbenega in naravnega okolja.

Rdeča nit konference o ekosocialnem izobraževanju 2024 bo izobraževanje in vzgoja za podnebno pravičnost.

Konferenca je namenjena v prvi vrsti učiteljem slovenskih osnovnih in srednjih šol, bodočim učiteljem – študentom pedagoških smeri in pa tudi vsem ostalim zainteresiranim deležnikom vzgojno-izobraževalnih zavodov.

KOTIZACIJE ZA KONFERENCO NI – OBISK KONFERENCE JE BREZPLAČEN. Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju je del projekta Učilnica za življenje, ki ga financira EUKI – Program financiranja projektov varstva podnebja v Evropi.

Rdeča nit druge Mednarodne konference o ekosocialnem izobraževanju bo izobraževanje in vzgoja za podnebno pravičnost. ⁠

Prijave so odprte: www.konferenca.ucilnica.eu.

 

Konferenca bo letos potekala 26. in 27. septembera 2024⁠. Prvi dan spletno, drugi dan pa na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (Koper).

 

Konferenca_2024__1_.png

 

#EUKI ⁠

 

 

KOTIZACIJE ZA KONFERENCO NI – OBISK KONFERENCE JE BREZPLAČEN.

Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju je del projekta Učilnica za življenje, ki ga financira EUKI – Program financiranja projektov varstva podnebja v Evropi.