Razstava študentov Inštituta za vizualno kulturo Univerze Nyiregyhaza

datum: 23.04.2024

kategorija: Novice

Od 22. aprila 2024 v novih prostorih na Čevljarski ulici v Kopru gostimo razstavo študentov Inštituta za vizualno kulturo Univerze Nyiregyhaza

V Elektronu, novem ustvarjalnem središču študijskega programa Vizualne umetnosti in oblikovanje (VUO) je na ogled postavljena razstava študentov Inštituta za vizualno kulturo Univerze Nyiregyhaza iz Madžarske. Odprtja se je udeležila tudi častna konzulka madžarskega veleposlaništva v Sloveniji, gospa Andrea Földvári-Oláh.  

"S priložnostno razstavo smo dodatno odprli medsebojne stike v okvirih Erasmusa in drugih bilateralnih dogovorov. Študentska razstava prinaša le del izrazito interdisciplinarne produkcije, a s svojim entuziazmom in prožno prilagodljivostjo skuša parirati častitljivo starim študijem na področju umetnosti," pravi izr. prof. Jiri Kočica s študijskega programa VUO, ki je skupaj gostujočim profesorjem iz Madžarske, doc. dr. Tiborjem Zielinskim, pripravil razstavo. Profesorja sta v nagovoru poudarila dolgoletno sodelovanje in izrazila upanje za prihodnje ustvarjanje.  

Na razstavi, na kateri je opaziti da se predstavljajo študenti s študijskega programa, ki ima interdisciplinarno zasnovo in je zasnovan na temeljih sodobnih umetniških praks, sta zbrane nagovorili tudi dekanja UP PEF prof. dr. Mara Cotič in rektorica Univerza na Primorskem prof. dr. Klavdija Kutnar. Poudarila sta pomen umetniškega študijskega programa v visokem šolstvu, kateremu sledi Pedagoška fakulteta, ki je z novim študijskim letom razpisala nov magistrski študijski program Vizualne umetnosti in oblikovanje, v okviru katerega se bodo študentje še bolj umetniško osamosvojili in izbrali lastno ustvarjalno pot.