Knjižnica

Odprta je nova Centralna enota Univerzitetne knjižnice (Trubarjeva 1, Koper), v kateri je združeno gradivo štirih koprskih fakultet UP in gradivo UP FVZ.  Čitalniški prostori UP UK (Prešernova dvorana, Vegova dvorana, Trubarjeva dvorana, prostor za skupinsko delo) bodo uporabnikom na voljo 24 ur na dan in vse dni v tednu.

UP Univerzitetno knjižnico (UP UK) najdete tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

2-slika-za-objavo-30.jpg

 

Izposoja in vračilo gradiva

Odpiralni čas: 0.00–24.00 (knjižnični delavci prisotni od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00)
Telefon: 05 611 75 01
E-pošta: knjiznica@upr.si

Zaželena je predhodna rezervacija preko COBISS.

Vstop v protore

Z vstopom v prostore UP UK sprejmete Pravilnik o splošnih pogojih poslovanja UP UK, ki ga najdete v prostorih knjižnice in na spletni strani knjižnice. Vstop v prostore in izstop iz prostorov UP UK je možen le s kartico uporabnika oz. z aplikacijo STUDO (študenti). Če iz prostorov UP UK odnesete nezadolženo gradivo, se vrata avtomatsko zaklenejo. V primeru težav v času, ko v knjižnici ni knjižničnega osebja, se obrnite na varnostno službo Sintal, na telefonsko številko: 041 879 612.

Izobraževanje uporabnikov

Hitrejše in lažje iskanje študijskega ter drugega gradiva zahteva nekaj spretnosti in znanja. Zato vam v knjižnici enkrat mesečno ponujamo izobraževalne delavnice, na katerih se boste naučili učinkovitega spopadanja:

  • sistemom COBISS+, 
  • storitvijo Moj Cobiss (Moja knjižnica), 
  • z mobilno aplikacijo mCobiss.

​Več informacij o izobraževanjih

Pravila poslovanja in cenik

icon open book

Novice

20. maj. | Novice

Delavnice v okviru projekta GREEN4VIP

23. aprila 2024 so v okviru Erasmus+ projekta Green4VIP študentje 2. letnika študijskega programa Predšolska vzgoja, izvedli delavnice za predšolske otroke.

20. maj. | Novice

Kaj je v zakulisju uspešnega učnega procesa?

V sredo, 15. maja 2024, smo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem v okviru vaj pri predmetu Procesi učenja na študijskem programu Pedagogika 1. stopnje, gostili dr. Katjo Kozlovič, zakonsko in družinsko terapevtko. Gostja je s študenti delila izkušnje praktičnega dela z otroki, ki temelji tako na lastnih kot drugih znanstvenih raziskavah.

17. maj. | Novice

Preteklost v nakitu na ogled le še do 11. maja 2024

Razstava nakita, študentov Vizualnih umetnosti in oblikovanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, je nastala v sklopu Slovenskega tedna nakita. Glavna in povezovalna tema Slovenskega tedna nakita se glasi »Občutenja – Sensations,« študentje pa so, izmed treh možnih sklopov, izbrali preteklost.

icon arrow more

Dogodki