Za zaposlene

Mednarodna mobilnost zaposlenih postaja ena od najpogostejših oblik mednarodnega sodelovanja na področju visokega šolstva.

Izmenjave se izvajajo tako na področju izobraževanja, kot na področju raziskovalnega dela, na podlagi sklenjenih bilateralnih sporazumov in v okviru različnih mednarodnih programov.

 

icon open book

Novice

27. mar. | Novice

O digitalizaciji v izobraževanju na EduTech konferenci v Kočevju

V Kočevju je 22. marca 2023 potekala eduTech konferenca v organizaciji Podjetniškega inkubatorja Kočevje, kjer sta sodelovali tudi izr. prof. dr. Sonja Čotar Konrad in dr. Andreja Klančar, viš. pred. Osrednja tema konference je bila uporaba digitalne tehnologije v izobraževanju, poseben poudarek pa je bil na opolnomočenju vzgojiteljev in učiteljev, katerih vloga s prihodom novih tehnologij postaja še pomembnejša. Okoli 200 udeleženk in udeležencev si je tako tekom konference izmenjalo mnoge dobre prakse, ideje in poglede na prihodnost izobraževanja. Preizkusiti je bilo možno tudi številne uporabne tehnologije, med drugimi laserski rezalniki, KUBO robote in virtualno resničnost.

25. mar. | Novice

Video: Predstavili tipno maketo Nove Gorice

Z željo, da bi slepim in slabovidnim približali Novo Gorico, so študenti Inkluzivne pedagogike Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem z Goriškim muzejem in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica izdelali tipno maketo mesta s 14 pomembnimi stavbami. Ta bo dopolnila razstavo GO S50-60, Mesto in prebivalci v 50. in 60. letih.

24. mar. | Novice

CVŽU: Vloga mediacije v šoli

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF je v četrtek, 24. marca 2023 organiziral predavanje z naslovom Vloga mediacije v šoli, ki sta ga izvedli Martina Kovačič, viš. pred. in prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec.

icon arrow more

Dogodki