Mnenja študentov in diplomantov

Izjave glede študija na fakulteti
 
Študij na UP PEF je zabaven, kot je zabavno delo z otroki. Če želiš postati vzgojitelj ali učitelj, si se vpisal na pravo fakulteto. Sama imam na fakulteto lepe spomine. Klima med študenti in profesorji je pozitivna, na fakulteti vladajo sproščenost, dobra povezanost in ustvarjalnost.
Polona Žorž

Na UP PEF sem preživela 5 čudovitih študijskih let. Študij na tej fakulteti poteka v sproščenem okolju, s prijaznimi profesorji, ki jim je mar za študente. Študentom je omogočeno sodelovanje v Študentskem svetu in drugih obštudijskih aktivnostih. Če imate radi otroke in poučevanje, ste ustvarjalni in se radi družite, je ta fakulteta prava izbira za vas.
Anastassia Kaliada

Za vse, ki jih poučevanje in vzgoja veselita, je študij na UP PEF zelo prijeten. Profesorji se trudijo, da bi ugodili željam študentom, so na razpolago za pogovor in si želijo čim večje prisotnosti in aktivnosti tudi s strani študentov. Predavanja, vaje in seminarji so kvalitetni in koristni ter z redno prisotnostjo izpiti ne predstavljajo večjih problemov.
Tina Skrt

...................................................................................................................................................
Izjavi glede obštudijskih dejavnosti

Obštudijsko dejavnost na fakulteti izvaja predvsem Študentski svet UP PEF. Člani Študentskega sveta se med seboj odlično razumemo in organiziramo različne dogodke, kot so zaključni piknik, delavnice, gostujoča predavanja, brucovanje in tudi izlete. Posledično smo študentje na fakulteti vedno bolj povezani. Postani tudi ti novi član Študentskega sveta UP PEF, ker je to najboljša izkušnja v študentskem življenju. Se vidimo!
Študentski svet UP PEF

Študij v Kopru mi omogoča tudi sodelovanje pri Akademskem pevskem zboru Univerze na Primorskem (APZ UP). Menim, da je petje v APZ UP kot vzpon na Triglav. Začetek poti je še nekoliko zaspan, ampak optimističen. Ko se prebijaš proti vrhu, te zajame nejevolja zaradi strmine in žgočega sonca, na vrhu pa ti razgled poplača vse muke. Nova prijateljstva, potovanja, nepozabni trenutki, nagrade ... so le utrinek tega razgleda, ki ga vidi vsak, ki se je kdaj pridružil APZ UP.
Aleš Gantar
 

icon open book

Novice

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

10. nov. | Novice

Zapustila nas je doc. dr. Martina Mejak

»Ljudje in jablane umiramo, a spomin živi naprej kot kaka korenina, iz katere bo čez čas na istem lesu odgnalo nekaj drugega,« je zapisal pesnik Jure Jakob. In prav sredi letošnje plodovite primorske jeseni, polne zrelih jabolk, oljk in kakijev ter žarečega ruja, je boj z zahrbtno boleznijo izgubila naša draga sodelavka, dr. Martina Mejak, docentka s področja didaktike slovenščine.

2. nov. | Novice

Na UP PEF smo pridobili dva nova projekta

Naslov prvega je: Fenomenološka in etiološka analiza čustvenih in vedenjskih težav oziroma motenj ter izdelava didaktičnih pristopov za posamezne podtipe težav oziroma motenj, naslov drugega pa Ureditev kombiniranega učenja (blended learning) na visokošolskih zavodih.

icon arrow more

Dogodki