Vpis tujih državljanov in leto plus

Informativni dan

Informativni dnevi bodo potekali na srednjih šolah in drugih izobraževalnih sejmih od meseca novembra do marca. Za individualni pogovor oz. predstavitev pišite na .

Druge predstavitve

 

Leto plus

Študenti, vključeni v Leto plus, morajo za ponovni vpis v 1. letnik v okviru prvega leta študija opraviti študijske obveznosti vpisanega študijskega programa v obsegu najmanj 24 ECTS kreditnih točk in najmanj 6 ECTS kreditnih točk iz doseganja znanja slovenskega jezika.Leto plus je način organizacije študija, ki tujim študentom zaradi pomanjkljivega znanja slovenskega jezika, v katerem poteka študijski proces, omogoča boljšo študijsko uspešnost s ponovnim vpisom v prvi letnik.

Leto plus lahko koristijo tuji študenti, ki ne govorijo slovensko oziroma je njihovo znanje slovenskega jezika pomanjkljivo, in so prvič vpisani v študijski program Univerze na Primorskem, ki se izvaja v slovenskem jeziku. Leta plus ne morejo koristiti študentje, ki se vpisujejo v programe, za katere se ob vpisu v 1. letnik zahteva znanje slovenščine na ravni B2 ali več.

Več informacij

 

Brezplačni tečaji slovenskega jezika za bodoče študente UP

Pred vpisom za vas pripravljamo 30-urni spletni tečaj slovenskega jezika, kjer boste poleg slovenskega jezika spoznali tudi novo okolje, kulturo in navade. Datumi izvedb so julij, avgust in september. Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na .

 

Priznavanje izobraževanja

Kontakt

  • Referat za študente
  • referat@pef.upr.si

Tutorka učiteljica za študente, katerim materni jezik ni slovenski

  • dottore di ricerca Anja Pirih
  • anja.pirih@pef.upr.si

 

icon open book

Novice

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

10. nov. | Novice

Zapustila nas je doc. dr. Martina Mejak

»Ljudje in jablane umiramo, a spomin živi naprej kot kaka korenina, iz katere bo čez čas na istem lesu odgnalo nekaj drugega,« je zapisal pesnik Jure Jakob. In prav sredi letošnje plodovite primorske jeseni, polne zrelih jabolk, oljk in kakijev ter žarečega ruja, je boj z zahrbtno boleznijo izgubila naša draga sodelavka, dr. Martina Mejak, docentka s področja didaktike slovenščine.

2. nov. | Novice

Na UP PEF smo pridobili dva nova projekta

Naslov prvega je: Fenomenološka in etiološka analiza čustvenih in vedenjskih težav oziroma motenj ter izdelava didaktičnih pristopov za posamezne podtipe težav oziroma motenj, naslov drugega pa Ureditev kombiniranega učenja (blended learning) na visokošolskih zavodih.

icon arrow more

Dogodki