O duševnem zdravju v znanstveno-raziskovalni sferi

datum: 14.02.2022

kategorija: Za zaposlene

Vabljeni na dogodek o duševnem zdravju v znanstveno-raziskovalni sferi "ŠTIRJE STEBRI RAVNOTEŽJA – MISLI, VEDENJE, TELO, ČUSTVA" Društva Mlada akademija.

S težavami v duševnem zdravju sooča mnogo mladih na začetku raziskovalne kariere, kar močno vpliva na njihovo kvaliteto življenja, kariero in osebno življenje. V društvu Mlada akademija verjamemo, da je pomembno, da o tej problematiki spregovorimo, naslovimo izzive in s skupnimi močmi ozavestimo ponujene rešitve ter na tak način poskrbimo za prvi korak ozaveščanja in izobraževanja tako naših članov kot tudi javnosti.

V ta namen v sklopu mednarodnega dneva duševnega zdravja na univerzah, 2., 9., 16. in 23. marca 2022 organiziramo serijo spletnih dogodkov, ki bo obravnavali tematiko duševnega zdravja doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere ter z njim povezane izzive.

Program bo vključeval predavanja domačih in tujih strokovnjakov s področja duševnega zdravja, delovne izčrpanosti in fizičnih posledic vztrajne duševne stiske. Udeležencem bodo ponudili več delavnic, s katerimi bodo omogočili postopno ozaveščanje in naslavljanje problematike ter ponudili orodja uspešnejšega soočanja z vsakodnevnimi izzivi. V program so vključili tudi okroglo mizo z naslovom »Skriti destabilizatorji na delovnem mestu«. S povabilom strokovnjakov in deležnikov edinstveno udeleženih v tematiki okrogle mize želijo organizatorji spodbuditi dialog in opozoriti na specifičnost problematike gledane z različnih zornih kotov.

Več informacij najdete na spletni strani Društva Mlada akademija, kjer bo v kratkem objavljen tudi program in povezave za prijavo na delavnice.