Spletne delavnice UP Univerzitetne knjižnice

datum: 12.10.2022

kategorija: Za zaposlene

Vabimo vas na spletne delavnice UP Univerzitetne knjižnice o uporabi knjižnice, iskanju študijske literature in e-virov.

Osnovna uporaba knjižnice: torek, 18. 10. 2022, ob 11. uri in četrtek, 20. 10. 2022, ob 17. uri: izvedeli, kaj vam ponuja članstvo v knjižnicah UP UK, kako pridete do gradiva v knjižnicah in na koga se lahko obrnete, ko potrebujete informacije.

Iskanje gradiva c COBISS+: torek, 25. 10. 2022, ob 11.uri in četrtek, 27. 10. 2022, ob 17. uri: spoznali boste bazo podatkov COBISS+, se naučili uporabljati njene aplikacije (Moja knjižnica, mCOBISS) in poiskati študijsko gradivo.

Dostop do elektronskih virov UP: torek, 8. 11. 2022, ob 11. uri in četrtek, 10. 11. 2022, ob 17. uri: naučili se boste dostopati do e-virov UP, iskati gradivo in ga uporabiti pri svojem študijskem delu. Delavnice bodo potekale prek aplikacije Zoom, vsaka bo trajala približno 1,5 ure.

Na delavnice se je treba OBVEZNO prijaviti prek spletnega obrazca (tukaj). Povezave do delavnic in več informacij o vsebini je dostopnih na spletni strani: https://www.upr.si/.../univerz.../izobrazevanje-uporabnikov/

Vabljeni!

naslovna-covid.jpg

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more