Pobrskajte po domačih knjižnih policah

datum: 06.06.2022

kategorija: Za zaposlene

Spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci!

Morda ste v zadnjem mesecu že opazili našo knjigobežnico, ki smo jo uredili na vhodu v stavbo nekdanje UP Fakultete za management. Kot kaže, je ideja izmenjevalnice leposlovnih knjig zanimiva, saj se police hitro praznijo.

Zato vas vabimo, da pobrskate po domačih knjižnih policah in knjige, na katerih se vam morda nabira prah, pa ne veste, kaj bi z njimi, prinesete v našo knjigobežnico. Ta je namenjena izmenjavi knjig. Vsak lahko prinese knjige, ki se jih je naveličal v svoji domači knjižnici, ali pa si želi, da bi jih prebrali še drugi. Prav tako lahko vsak vzame katerokoli knjigo, ki jo želi prebrati ali pa posvojiti za vedno. Pomembno je le, da knjige krožijo med bralci.

Prijazno VABLJENI k izmenjavi knjig!

Več informacij o knjigobežnici in pravila izmenjave gradiva najdete na spletni strani https://www.pef.upr.si/sl/novice/2022042509413586/novo-knjigobeznica

knjigobeznica.jpg

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more