Obštudijska dejavnost

Že med študijem se osredotočite na nabiranje dodatnih znanj in veščin izven študijskih klopi. Takšne izkušnje vam bodo pomagale hitro priti tudi do vaše prve zaposlitve.

Študentski svet UP PEF

Študenti UP PEF, vabljeni k sodelovanju v Študentskem svetu fakultete, ki vsako leto organizira različne dogodke, predavanja, delavnice, dobrodelne akcije, zabave, piknike in izlete. Vabljeni tako ko udeleženci dogodkov kot organizatorji. Ne pozabite kandidirati na volitvah, ki so predvideno v mesecu novembru.

Kontakt: Študentski svet UP PEF

400126790_18206452705276771_5941391306270597442_n.jpg

 

PEF teater 

Teater naše fakultete vodijo in producirajo študenti. Na tedenskih vajah od oktobra do februarja, ter intenzivnih vajah v marcu, snujejo vsaj eno predstavo na leto, ki jo v pomladnih mesecih predstavljajo širom Slovenije. V študijskem letu 2023/2024 so pripravili tri predstave. 

Kontakt: Eva Gabrijelčič: 

TEATER_20232024FB__1_.png

 

Fantovski pevski zbor UP PEF

Na fakulteti deluje tudi fantovski pevski zbor, ki je edinstven v regiji. Poje na dogodkih fakultete in Univerze na Primorskem, sodeluje na krajevnih prireditvah in na Primorski poje, enkrat letno se odpravi tudi na gostovanje v tujino. Srečuje se enkrat tedensko, med oktobrom in junijem. Prepevajo ljudske pesmi in pesni novejših letnikov. Vodi jih profesorica glasbenih predmetov na UP PEF, izr. prof. dr. Barbara Kopačin.

Kontakt: zborovodkinja izr. prof. dr. Barbara Kopačin: 

fantovski_zbor.jpg

Dekliški pevski zbor UP PEF

Dekleta pojejo v dekliškem zboru, ki ga vodi predavateljica Andreja Štucin Cergol. Njihov repertoar obsega tako pesmi zadnjega obdobja, kot ljudske in sakralne pesmi ter popevke. Na tedenskih vajah dekleta pridno vadijo, saj nastopajo na številnih odrih, najpogosteje na dogodkih fakultete in Univerze, pa tudi na dogodkih v Slovenski Istri in širše. Tudi pevke se enkrat letno odpravijo nastopat v tujino. 

Pred leti je zbor nastopal tudi z Vladom Kreslinom v letnem kinu Arigoni. 

Kontakt: Zborovodkinja je predavateljica Andreja Štucin Cergol: 

 

 

Orkester UP PEF

Študenti s predhodnim znanjem igranja na inštrumente ali brez njega, se lahko vključijo v Orkester UP PEF. Izkušen mentor, doc. Vladimir Batista, za vsakega, ki izkaže interes po ustvarjanju v glasbi, najde prostor v orkestru, ki nastopa na dogodkih fakultete. Vadijo enkrat tedensko, med oktobrom in majem. 

Orkester vodi doc. Vladimir Batista: 

ORKESTER_UP_PEF__2_.jpg

Časopis Novi PEFeron

Beležite dogodke in aktivnosti, ki se dogajajo na UP PEF, ali preko časopisa študentov šitire lastne zamisli in ideje. Urednica časopisa, ki izide enkrat letno, je Pija Sever: 98232025@student.upr.si 

 

Projekt OD PEF-a do Triglava (pohodništvo)

"Študenti in zaposleni, vabljeni na pohode projekta "Od PEF-a do Triglava. Da bomo septembra 2024 skupaj osvojili vrh Triglava, za vas pripravljamo motivacijske pohode in dogodke, primerne tudi za neizkušene. Z nami boste lahko odšli, če boste izpolnili večino priloženih izzivov," pišejo na družbenih omrežjih naši študenti. Pohodniške ture potekajo že četrto leto. 

Za več informacij sta vam na voljo študentki, koordinatorici projekta Ana Bajc (ana.bajc.2002@gmail.com) in Livia Štrljič (livia.strljic@gmail.com). 

 

375732181_799755441937960_3007920338752767372_n.jpg

 

Druge športne dejavnosti

Ker velja, da je zdrav duh v zdravem telesu, imajo študenti veliko možnosti za različne športne aktivnosti, in sicer v okviru izbirnih predmetov in Šport UP.

Kontakt: UP FVZ (info@sportup.si)

420029970_875824524331051_833727318781172054_n.jpg

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF: delavnice in predavanja

Osnovna dejavnost CVŽU UP PEF je razvijanje in organiziranje neformalnih oblik učenja za raznoliko ciljno populacijo. Za študente je v okviru centra izpostavljen Alumni klub UP PEF, ki je stičišče vseh diplomantov UP PEF, in v okviru katerega so organizirani družabni in strokovni dogodki, ki odpirajo možnost srečanja, pridobivanja novega znanja in novih poznanstev.

Študenti UP PEF imajo v okviru centra tudi občasna predavanja, delavnice in izzivi tekom študijskega leta. Spremljajte Facebook stran CVŽU UP PEF. 

Kontakt: CVZU UP PEF (, 031 634 017)

up_pef_info_dan_sobota_2024__3_.jpg

Center za umetnost UP PEF

Umetniški dogodki, ki se organizirajo v okviru študijske dejavnosti na fakulteti, so združeni pod imenom ArtPEF in so organizirani v okviru Centra za umetnost UP PEF. Center zajema vizualne, uprizoritvene in glasbene umetnosti. Vabljeni k sodelovanju.

Kontakt:

 

Vključitev v kulturno-umetniške in druge skupine

Študenti lahko v okviru izbirnih predmetov s področja umetnosti:

  • ustvarjate lutkovne in kamišibaj predstave. Kontakt: jelena.sitar.cvetko@upr.si, ali
  • fotografirate in snemate dogodke na UP PEF. Kontakt: lovrenc.habe@upr.si. 
  • pomagate kot prostovoljci UP PEF.

Na takšen način utrdite svoje znanje na kulturno-umetniškem področju, z nastopi razveseljujete otroke v vrtcih in šolah in sodelujete na prireditvah Univerze na Primorskem ter popestrite obštudijsko življenje na fakulteti.

Trenutno ni aktualnih projektov.

icon open book

Novice

17. jul. | Novice

Gostujoča razstava »Moje mesto skozi moje digitalne oči«

Do začetka novega šolskega leta 2024/2025 bodo hodnik, ki vodi na mladinski oddelek Knjižnice Brežice, bogatili izdelki otrok Vrtca Mavrica Brežice, ki so nastali v okviru projekta B-Rin.

16. jul. | Novice

Udeleženci Eurofesta 2024 tudi v telovadnici UP PEF

Letos je Telovadnica UP PEF gostila udeležence mednarodnega rokometnega festivala.

icon arrow more

Dogodki