ŠTUDENTSKO DELO: Pomoč otrokom iz Ukrajine

datum: 20.04.2022

kategorija: Za študente

V tem tednu so se k pouku na OŠ Hrvatini priključili otroci iz Ukrajine, ki bivajo na Debelem rtiču, zato šola išče študente, ki bi bili pripravljeni z njimi sodelovati v vloge spremljevalcev v času pouka. Gre za plačano študentsko delo.

Glede na to, da je potreba po redni dnevni prisotnosti v času pouka, je ravnateljica predlagala tudi oblikovanje ekipe, ki bi se izmenjevala v izogib odsotnosti od študijskih obveznosti na fakulteti. 

Skratka, spodaj so navedeni podatki, ki jih je sporočila ravnateljica OŠ Hrvatini, Aleksandra Pobega:  

  • V OŠ prihaja 10 otrok (2 učenca v 1. razred, 6 učencev v 7. razred in 2 učenca v 9. razred). Predvsem potrebujejo spremstvo v 1. in 7. razredu, saj je v 9. razredu sicer že ena učenka po narodnosti Ukrajinka in se je že javila za pomoč.
  • Potreba je za obdobje od 19. 4. do 24. 6., in sicer od ponedeljka do petka od 7.30 do 13.45 (v času izvajanja pouka) predvideno je prostovoljsko delo, ki pa bo plačano, torej bo pravzaprav študentsko delo (plačilo po tej urni postavki).
  • Znanje ruskega ali ukrajinskega jezika ni potrebno, dobrodošlo je osnovno znanje angleščine, sicer pa otroci znajo že nekaj osnovnih slovenskih besed (pretekla 2 tedna so se namreč intenzivno učili Slovenščine na OŠ Ankaran).
  • Zaradi odročnosti kraja (Debeli rtič, Hrvatini), je avto skoraj nujen. V kolikor študent nima lastnega preboza, so možne interne rešitve prevozov (preko učiteljev, ki se vozijo iz koprske smeri).
  • Delovna naloga je predvsem asistenca v razredu in ob šolskih dejavnostih.
  • Ob 7.30 morajo biti na delovnem mestu, ker takrat prispejo učenci. V času do prve ure pouka (do 8.00) bo njihova naloga priprava na začetek pouka (pregled torb, zvezkov... za tisti dan).

Kontakt: aleksandra.pobega@guest.arnes.si ali os.hrvatini@guest.arnes.si oziroma 05 651 46 70