Epidemije je konec, diplomsko delo smo proslavili!

datum: 04.11.2022

kategorija: Za študente

Med epidemijo smo se znašli v različnih situacijah, ki si jih nismo želeli. Ena takih je zagotovo zagovor diplomskega ali magistrskega dela in podelitev diplomskih listin preko aplikacije ZOOM.

Ker se na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem zavedajo, da je zaključek študija poseben mejnik v življenju vsakega študenta, so pripravili slavnostno srečanje Alumni kluba UP PEF, kjer so diplomati UP PEF nazdravili svojim preteklim in bodočim uspehom!    V petek, 28. oktobra 2022, se je v protokolarni dvorani Sv. Frančiška Asiškega zbralo 130 študentov, njihovih svojcev in trenutnih študentov. Že radostni nasmehi in objemi so kazali na rdečo nit večera - obujanje spominov na študentska leta in proslavljanje zaključnih del.  ALUMNI_skupinska_fotografija.JPG

Prisotne je sprva pozdravil fantovski pevski zbor UP PEF, ki je posebnost v pedagoškem prostoru, saj se tako veliko skupino fantov, ki bi jih družilo veselje do petja, na pedagoških fakultetah v regiji ne najde. V imenu dekanje UP PEF je bivše študente nagovorila prodekanja za študijske zadeve UP PEF- izredni študij doc. dr. Marina Volk, ki je spomnila na pomen šole v sodobnem, digitalnem svetu: "Občutek, da »se nismo ničesar naučili«, če si ne moremo priklicati v spomin konkretnih dejstev, ki smo jih slišali pri pouku, ali če nismo usvojili nobenih uporabnih veščin, je varljiv. Šola nam zraven teh namreč nudi še celo zakladnico asociacij, kontekstov, interpretacij ter perspektiv gledanja na svet, ki nas delajo to, kar smo: izobraženi ljudje. Izobraženost namreč ni le priklic podatkov in obvladovanje tehnik, pač pa je tudi način doživljanja sebe in sveta. Če ne bi bilo tako, šol sploh ne bi potrebovali, pač pa bi nam zadostovali že najnovejši modeli pametnih telefonov in neomejen prenos podatkov," je še dejala dr. Volk, ki se navezovala na razmišljanje filozofa izr. prof. dr. Tomaža Grušovnika. 

Mirko_Prosen_predsednik_Alumni_UP.JPG

Postanite član ALUMNI KLUBA UP PEF. Tukaj: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p-khtNHk-0ux6O_maY-5e6RwFQ0gqVVMsV4d1ovUXndUQ0tKSjZLSkQ4STJNRTI4UlRGVkxCMkVOSS4u

Marina_Volk_prodekanja.JPG   V nadaljevanju je s tremi skladbami prisotne razvedril orkester UP PEF pod vodstvom prof. Vladimirja Batiste, na pomen Alumni kluba pa je spomnil predsednik Alumni kluba UP, izr. prof. dr. Mirko Prosen. Povedal je, da je Alumni klub prvenstveno stičišče diplomantov in profesorjev in temelji na krepitvi prepoznavnosti Univerze v delovnih organizacijah in širši javnosti. Predsednica Alumni kluba UP PEF in učiteljica Elen Stanič je izpostavila negativne plati zagovorov zaključnih del in druženja preko zooma: "Verjamem, da je marsikdo izmed vas svoje diplomsko ali magistrsko delo s težkim srcem zagovarjal pred računalnikom in današnji večer je namenjen najprej vam. Alumni klub UP PEF z današnjo prireditvijo odpira vrata še nadaljnjim dogodkom, tako družabnim, zabavnim kot tudi tistim namenjenim širjenju obzorij in razvoju profesionalnih področij. Za vas bomo organizirali aktivnosti, s katerimi boste lahko ohranjali stike s sošolci, pa tudi s fakulteto, ki je bila le stopnica na vaši poti, a želimo si, da nanjo ne pozabite in se z namenom sprostitve radi vrnete na 'morje'."    Podelitev_priznanj.JPG Prireditev ne bi bila popolna, če ne bi poskrbeli za dobro voljo. Veliko pedagoških "resnic" je domislic je predstavil stand-up komik Rok Šrklep, študenti in zaposleni pa so pripravili tudi humorni dokumentarni film o tipičnem študentu na Pedagoški fakulteti. Za nežne plati prireditve so s tankočutnimi mladostnimi melodijami poskrbele članice dekliškega pevskega zbora UP PEF. Najbolj vztrajnim pevkam in pevcem, ki so pri obeh zborih peli tekom študija, sta zborovodkinji doc. dr. Barbara Kopačin in Andreja Štucin Cergol podelili priznanja.  Druzenje_pred_fakulteto.JPG  Za emocionalno plat prireditve pa sta poskrbeli pesmi, v katerim so se aktualnim pevkam in pevcem pridružili bivši ljubitelji zborovskega petja. Po prireditvi, ki jo je sproščeno vodil Gaber Krč, je sledila zakuska in fotografiranje na fotoboxu pred fakulteto, kjer so si prisotni ustvarili večni spomin. Voditelj_GABER_KR__.JPG


Elen_Stanic_predsednica_Alumni_UPPEF.JPGGovor predsednice Alumni kluba UP PEF, Elen Stanič

Epidemični čas, ki nam je vzel predvsem družabne dogodke na katerih prav vsi, predvsem pa pedagogi, vedno radi pletemo vezi, se je končno zaključil. In vsakič, ko se ena vrata zapro, se druga odpro. Danes smo zato za vas odprli vrata te krasne dvorane sv. Frančiška Asiškega z namenom, da vsaj malo nadoknadimo, kar smo v preteklih letih na žalost zamudili in v večini izvedli kar preko ZOOM-a. 

Verjamem, da je marsikdo izmed vas svoje diplomsko ali magistrsko delo s težkim srcem zagovarjal pred računalnikom in današnji večer je namenjen najprej vam. 

Sicer pa sem kot mlada zaposlena, ki je nedolgo nazaj zapustila prostore Pedagoške fakultete, tudi sama vesela, da lahko marsikoga, ki sem ga pred leti vsakodnevno srečevala v predavalnicah, danes srečam na združenju diplomantov. 

 

Alumni klub PEF UP z današnjo prireditvijo odpira vrata še nadaljnjim dogodkom, tako družabnim, zabavnim kot tudi tistim namenjenim širjenju obzorij in razvoju profesionalnih področij. Za vas bomo organizirali aktivnosti s katerimi boste lahko ohranjali stike s sošolci, pa tudi s fakulteto, ki je bila le stopnica na vaši poti, a želimo si, da nanjo ne pozabite in se z namenom sprostitve radi vrnete na ''morje''. 

Zato še enkrat dobrodošli v Alumni klubu in seveda vabljeni, da se z nami družite tudi v prihodnje. 

 

icon open book

Novice

20. maj. | Novice

Delavnice v okviru projekta GREEN4VIP

23. aprila 2024 so v okviru Erasmus+ projekta Green4VIP študentje 2. letnika študijskega programa Predšolska vzgoja, izvedli delavnice za predšolske otroke.

20. maj. | Novice

Kaj je v zakulisju uspešnega učnega procesa?

V sredo, 15. maja 2024, smo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem v okviru vaj pri predmetu Procesi učenja na študijskem programu Pedagogika 1. stopnje, gostili dr. Katjo Kozlovič, zakonsko in družinsko terapevtko. Gostja je s študenti delila izkušnje praktičnega dela z otroki, ki temelji tako na lastnih kot drugih znanstvenih raziskavah.

17. maj. | Novice

Preteklost v nakitu na ogled le še do 11. maja 2024

Razstava nakita, študentov Vizualnih umetnosti in oblikovanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, je nastala v sklopu Slovenskega tedna nakita. Glavna in povezovalna tema Slovenskega tedna nakita se glasi »Občutenja – Sensations,« študentje pa so, izmed treh možnih sklopov, izbrali preteklost.

icon arrow more

Dogodki