Zbiramo lego kocke - za slabovidne osebe

datum: 23.11.2022

kategorija: Za študente

V sodelovanju z Goriškim muzejem in centrom za slepe in slabovidne Nova Gorica, inkluzivni pedagogi 2. letnika, pripravljamo projekt tipne makete mesta Nova Gorica.

Namen projekta je približati mesto Nova Gorica slepim in slabovidnim osebam. Idejni vodja projekta, David Kožuh, je podal idejo, da maketo ustvarimo iz lego kock. K soustvarjanju tega projekta je povabil tudi nas študente.

Ker za naše delo potrebujemo kar nekaj lego kock, se obračamo na Vas. Potrebovali bi večje število lego podlog in lego kock. Po končanem projektu, bo naš izdelek na voljo za ogled v Goriškem muzeju, kjer bodo lahko osebe s slepoto in slabovidne osebe spoznavale Novo Gorico ter se v spoznavanju mesta s tipom preizkusili tudi ostali.

LEGO KOCKE LAHKO PRINESETE V AVLO FAKULTETE.

Najlepša hvala za vašo pomoč.

Z lepimi pozdravi,

Lejla Šumićlego_kocke.jpg

icon open book

Novice

15. nov. | Novice

Matjaž Juhart je prejel Jabolko navdiha

Jabolko navdiha je priznanje, ki ga posameznikom, skupinam ali projektom od leta 2013 podeljuje Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Sinoči ga je prejel Matjaž Juhart, sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in predavatelj na naši fakulteti ter idejni oče vpisa slovenskega znakovnega jezika v Ustavo Republike Slovenije.

10. nov. | Novice

Zapustila nas je doc. dr. Martina Mejak

»Ljudje in jablane umiramo, a spomin živi naprej kot kaka korenina, iz katere bo čez čas na istem lesu odgnalo nekaj drugega,« je zapisal pesnik Jure Jakob. In prav sredi letošnje plodovite primorske jeseni, polne zrelih jabolk, oljk in kakijev ter žarečega ruja, je boj z zahrbtno boleznijo izgubila naša draga sodelavka, dr. Martina Mejak, docentka s področja didaktike slovenščine.

2. nov. | Novice

Na UP PEF smo pridobili dva nova projekta

Naslov prvega je: Fenomenološka in etiološka analiza čustvenih in vedenjskih težav oziroma motenj ter izdelava didaktičnih pristopov za posamezne podtipe težav oziroma motenj, naslov drugega pa Ureditev kombiniranega učenja (blended learning) na visokošolskih zavodih.

icon arrow more

Dogodki