Povabilo k sodelovanju v študijske skupine projekta Učilnica za življenje – študenti pedagoških smeri

datum: 09.01.2023

kategorija: Za študente

Študente pedagoških smeri vabimo k sodelovanju v projektu Učilnica za življenje – sodelovanje v študijskih skupinah projekta.

O projektu

V času podnebne krize in nujnosti ukrepanja, želimo s projektom Učilnica za življenje okrepiti in inovirati slovenski šolski sistem, da bo vzgajal in opolnomočil generacije proaktivnih posameznikov. Posameznikov, ki bodo razumeli kompleksnost, imeli celostno razumevanje o podnebju in trajnosti ter empatijo do svojega družbenega in naravnega okolja. Učilnica za življenje raziskuje učinkovito učenje za trajnost, akcijo in socio-emocionalne pristope k učenju ter sistemsko spremembo politike izobraževanja in usposabljanja v Sloveniji in Evropski uniji. Projekt Učilnica za življenje je poseben in inovativen zato, ker v javni šolski sistem prenaša  izobraževalne tehnike razvite v  ekovaseh, tranzicijskem gibanju, okoljskih nevladnih organizacijah in skupnostnih iniciativah.

Vodilni partner projekta je Sončni grič, društvo za trajnostno kulturo bivanja, ki skupaj s partnerjem projekta, Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, izvaja projektne aktivnosti. Projekt financira EUKI, evropska pobuda za podnebje, ki deluje pod okriljem nemškega Zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost (BMU). Več o projektu: www.ucilnica.eu 

 

Prijave

PRIJAVE PONOVNO ODPRTE ZA ŠTUDENTE, do 12. 1. 2023 do 10:00

Zadnji rok za izraz zanimanja za sodelovanje v študijskih skupinah je sreda, 12. 1. 2023 do 10:00. Če ste kot študent ali sodelavec Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete prejeli email s strani zaposlenih na UP PEF, se prijavite direktno njim po emailu. V nasprotnem primeru izpolnite prijavnico (spodaj) na spletni strani.

Prijave: Študijske skupine za osnovne šole - povabilo (ucilnica.eu)

U__ilnica_za___ivljenje_-_dru__bena_omre__ja_najava.png

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more