Nagradni natečaj: Moja majhna dejanja za veliko pomoč Zemlji

datum: 20.01.2023

kategorija: Za študente

Izšel je nagradni natečaj z naslovom "Moja majhna dejanja za veliko pomoč Zemlji" organizatorjev Studio Železna in Inštituta za zdravje in okolje. K sodelovanju sta organizatorja pritegnila pomembne partnerje, kot so Luka Koper d. d., Mestna občina Koper, fakultete Univerze na Primorskem, podjetje Treecelet in druge, ki že delujejo v smeri zelenega in trajnostnega prehoda.

Z željo, da se tudi mladi vključijo v aktivno sodelovanje pri ozaveščanju in ravnanju v smeri trajnostnega razvoja, je natečaj razdeljen na dva dela: prvega, umetniškega na katerega se lahko prijavijo učenci osnovnih šol, dijaki in študenti, ter drugega, raziskovalnega, ki je namenjen študentom. Lokalizacija ("začni pri sebi") je pomemben faktor trajnostnega delovanja, zato se k sodelovanju na natečaju poziva Obalno-kraško regijo. Prav zaradi tematik obeh natečajev, ki so voda, zrak, potrošnja in odpadki, se je v projekt vključilo tudi mlado podjetje Treecelet, ki bo za vsakega udeleženca posadilo drevo, hkrati pa skupaj z drugimi sodelujočimi prispevalo v fond bogatih nagrad. 

Besedilo celotnih razpisov, pravila in prijavni obrazec so objavljeni na spletnih straneh organizatorjev www.izo.si in www.zelezna.si.

tree-5725540_960_720.jpg

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more