ABC fakulteta


»ABC« fakulteta je namenjena učencem in dijakom. Učenci in dijaki bodo skupaj z visokošolskimi učitelji na zabaven in zanimiv način iskali odgovore na vsa vprašanja, ki se jim pojavljajo, pa nanje sami ne najdejo odgovora. Na ta način želimo visokošolski prostor približati mlajši populaciji in jim na enostaven način približati svet znanosti. Sama izvedba programa »ABC« fakultete bo potekala od septembra do maja, in sicer v obliki 9-ih tematskih srečanj. Posamično srečanje bo trajalo eno šolsko uro oziroma 45 minut. Udeleženci »ABC« fakultete bodo razdeljeni v tri starostne skupine, in sicer:

  • ABC 1 – skupina učencev osnovne šole od 1. do 4. razreda,
  • ABC 2 – skupina učencev osnovne šole od 5. do 9. razreda in 
  • ABC 3 – skupina dijakov srednjih šol.

___________________________________________________________________________

V okviru delavnic za mlade je CVŽU UP PEF v študijskem letu 2017/2018 ustanovil Foto klub PEF. 

Si želiš pridobiti nova znanja s področja fotografije, ali pa jih poglobiti? Pridruži se neformalni, amaterski fotografski skupini. Skupaj bomo fotografirali dogodke, debatirali o tehnikah, spoznavali trike in si tako pridobili izkušnje, ki nas bodo povzdignile nad amaterske fotografe. Pogoj je le ta, da si imetnik fotoaparata (digitalnega, zrcalno-refleksnega ...) in da si ga želiš uporabljati.

Več informacij je dostopnih v FB skupini

___________________________________________________________________________

CVŽU UP PEF od leta 2016 izvaja delavnico za študente: tehnično oblikovanje zaključnih del.

ZA KOGA?
Delavnica je namenjena vsem študentom UP PEF, ki bi se radi naučili in poglobili znanje v okviru tehničnega oblikovanja seminarskih nalog, poročil ali zaključnih del. 

KAJ SE BOSTE NAUČILI? 
Na delavnici se boste naučili, kaj vse je potrebno upoštevati pri oblikovanju pisnih izdelkov. Pravila oblikovanja bodo temeljila na Smernicah o izdelavi zaključnih del UP PEF, ki so namenjena izdelavi vseh pisnih izdelkov v času študija na UP PEF. Pravila ne boste samo spoznali, ampak boste tudi izdelali wordov dokument nastavljen po smernicah za nadaljnjo uporabo.

KDAJ? 
Datum bo še objavljen.

KJE?
Delavnica bo potekala v prostorih UP PEF, natančneje v RP1 (računalniška predavalnica – pritličje) ali preko videokonferenčnega sistema Zoom.

PRIJAVA!
Zaradi omejenega števila mest, se je na delavnico potrebno obvezno predhodno prijaviti. Prijavite se preko e-pošte .

 _____________________________________________________________________________
 
Brezplačna delavnica: uporaba interaktivne table pri poučevanju

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF vabi študente na brezplačno delavnico o uporabi interaktivne table pri poučevanju. Delavnica se bo izvedla v okviru ESS projekta "Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja v pedagoških študijskih programih«.

Več informacij

___________________________________________________________________________

ZaVseŽivo
seminarji Centra za vseživljenjsko učenje UP PEF

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF vabi študente in druge zainteresirane na cikel življenjsko uporabnih seminarjev ZaVseŽivo, ki so jih pripravili visokošolski učitelji in sodelavci z UP PEF ter študentki z UP FVZ. Seminarji so brezplačni in uporabni tako na poklicnem kot osebnem področju.

Več informacij

___________________________________________________________________________

Brezplačni tečaj o uporabi spletne učilnice MOODLE

V okviru projekta Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja v pedagoških študijskih programih (DICE), se bo v mesecu marcu in aprilu izvedel brezplačni tečaj o uporabi spletnih učilnic MOODLE. Na delavnici bodo udeleženci pridobili znanja, ki jim bodo koristila tako med študijem, kot pri opravljanju pedagoškega poklica.

Več informacij

icon open book

Novice

20. jun. | Novice

Vabilo k sodelovanju ob 50. obletnici UP PEF – vaši spomini, izkušnje, vpogledi

Vsi, ki so bili kakorkoli povezani s Pedagoško fakulteto v Kopru, so vabljeni, da na elektronski naslov znanstveni.sestanek.pef@upr.si do 30. junija 2024 posredujejo svoj spomin.

17. jun. | Novice

Letno srečanje konzorcija projekta B-Rin

V četrtek, 13. junija 2024, je na Univerzi na Primorskem, potekalo 1. letno srečanje konzorcija projekta B-Rin, v katerem UP kot vodja projekta sodeluje z desetimi vzgojno-izobraževalnimi inštitucijami.

14. jun. | Novice

Pedagoška fakulteta praznuje: Letošnji nagrajenci

»Le v spodbudnem okolju je možno kakovostno delati in raziskovati«, je bilo slišati na letošnji slavnostni seji Akademskega zbora Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete (UP PEF), na kateri so bila podeljena priznanja UP PEF, s katerimi se je fakulteta zahvalila učiteljem, sodelavcem in študentom, ki so v letu 2023 s svojim delom ali dosežki prispevali k ugledu ter kakovosti fakultete.

icon arrow more

Dogodki