ABC fakulteta


»ABC« fakulteta je namenjena učencem in dijakom. Učenci in dijaki bodo skupaj z visokošolskimi učitelji na zabaven in zanimiv način iskali odgovore na vsa vprašanja, ki se jim pojavljajo, pa nanje sami ne najdejo odgovora. Na ta način želimo visokošolski prostor približati mlajši populaciji in jim na enostaven način približati svet znanosti. Sama izvedba programa »ABC« fakultete bo potekala od septembra do maja, in sicer v obliki 9-ih tematskih srečanj. Posamično srečanje bo trajalo eno šolsko uro oziroma 45 minut. Udeleženci »ABC« fakultete bodo razdeljeni v tri starostne skupine, in sicer:

  • ABC 1 – skupina učencev osnovne šole od 1. do 4. razreda,
  • ABC 2 – skupina učencev osnovne šole od 5. do 9. razreda in 
  • ABC 3 – skupina dijakov srednjih šol.

___________________________________________________________________________

V okviru delavnic za mlade je CVŽU UP PEF v študijskem letu 2017/2018 ustanovil Foto klub PEF. 

Si želiš pridobiti nova znanja s področja fotografije, ali pa jih poglobiti? Pridruži se neformalni, amaterski fotografski skupini. Skupaj bomo fotografirali dogodke, debatirali o tehnikah, spoznavali trike in si tako pridobili izkušnje, ki nas bodo povzdignile nad amaterske fotografe. Pogoj je le ta, da si imetnik fotoaparata (digitalnega, zrcalno-refleksnega ...) in da si ga želiš uporabljati.

Več informacij je dostopnih v FB skupini

___________________________________________________________________________

CVŽU UP PEF od leta 2016 izvaja delavnico za študente: tehnično oblikovanje zaključnih del.

ZA KOGA?
Delavnica je namenjena vsem študentom UP PEF, ki bi se radi naučili in poglobili znanje v okviru tehničnega oblikovanja seminarskih nalog, poročil ali zaključnih del. 

KAJ SE BOSTE NAUČILI? 
Na delavnici se boste naučili, kaj vse je potrebno upoštevati pri oblikovanju pisnih izdelkov. Pravila oblikovanja bodo temeljila na Smernicah o izdelavi zaključnih del UP PEF, ki so namenjena izdelavi vseh pisnih izdelkov v času študija na UP PEF. Pravila ne boste samo spoznali, ampak boste tudi izdelali wordov dokument nastavljen po smernicah za nadaljnjo uporabo.

KDAJ? 
Datum bo še objavljen.

KJE?
Delavnica bo potekala v prostorih UP PEF, natančneje v RP1 (računalniška predavalnica – pritličje) ali preko videokonferenčnega sistema Zoom.

PRIJAVA!
Zaradi omejenega števila mest, se je na delavnico potrebno obvezno predhodno prijaviti. Prijavite se preko e-pošte .

 _____________________________________________________________________________
 
Brezplačna delavnica: uporaba interaktivne table pri poučevanju

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF vabi študente na brezplačno delavnico o uporabi interaktivne table pri poučevanju. Delavnica se bo izvedla v okviru ESS projekta "Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja v pedagoških študijskih programih«.

Več informacij

___________________________________________________________________________

ZaVseŽivo
seminarji Centra za vseživljenjsko učenje UP PEF

Center za vseživljenjsko učenje UP PEF vabi študente in druge zainteresirane na cikel življenjsko uporabnih seminarjev ZaVseŽivo, ki so jih pripravili visokošolski učitelji in sodelavci z UP PEF ter študentki z UP FVZ. Seminarji so brezplačni in uporabni tako na poklicnem kot osebnem področju.

Več informacij

___________________________________________________________________________

Brezplačni tečaj o uporabi spletne učilnice MOODLE

V okviru projekta Inovativne in prožne oblike poučevanja in učenja v pedagoških študijskih programih (DICE), se bo v mesecu marcu in aprilu izvedel brezplačni tečaj o uporabi spletnih učilnic MOODLE. Na delavnici bodo udeleženci pridobili znanja, ki jim bodo koristila tako med študijem, kot pri opravljanju pedagoškega poklica.

Več informacij

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more