Ustvarjalna raba računalništva in informatike

datum: 13.06.2022

kategorija: Za študente

Spoštovani!

V okviru projekta NAPOJ (http://napoj.si)  pripravljamo novo triletno nadaljevanje. V njem želimo pripraviti niz primerov ustvarjalne rabe računalništva in informatike v predmetih naravoslovja, inženirstva in matematike (STEM). Projekt je namenjen pouku na predmetni stopnji osnovne šole in srednjim šolam.

Delo se bo pričelo konec avgusta na delavnici v Ljubljani na UL FRI. Na delavnico bodo prišli vaši starejši kolegi, ki že poučujejo po šolah in bodo s seboj pripeljali kolego iz šole, ki uči katerega od zgornjih predmetov. Ti kolegi bodo po zaključku študija postali tudi vaši kolegi in, da bi vam bil prehod čim lažji ter da boste lahko v poklicu od teh kolegov dobili podporo in pomoč, želimo razširiti skupnost učiteljev (angl. Community of Practice, CoP) tako, da boste postali že sedaj njen član.

 

Vabimo vas, da se udeležite tridnevne avgustovske delavnice. Na delavnici se boste pridružili enemu od učiteljskih parov in z njimi skupaj oblikovali vsebino. Vse stroške bivanja na delavnici bomo pokrili.

Sledilo bo nadaljevanje dela v šolskem letu v razredih. Na koncu načrtujemo skupni dogodek, kjer boste predstavili svoje delo.

Načrtujemo, da se vas bo delavnice udeležilo 10 parov učiteljev. Ker želimo čim prej oblikovati skupino, pošiljamo to povabilo precej večjemu številu študentov in vas prosimo, da nas čimprej na e-naslov obvestite, če vas zanima sodelovanje pri projektu. Vsem, ki boste to storili, bomo nato po e-pošti poslali podrobnejši opis projekta vključno s časovnico. 

 

Andrej Brodnik, Rok Capuder, Matija Lokar, Irena Nančovska Šerbec

 

Projekt poteka v sodelovanju:

    Zavod 404

    Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

    Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko

    Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko