Katalog in izposoja

Uporabnikom knjižnice je na voljo on-line brskanje po katalogu COBISS/OPAC, ki omogoča javni dostop do bibliografskih zapisov o gradivu knjižnice UP FM in UP PEF ter ostalih knjižnic, ki sodelujejo v sistemu COBISS. Prek kataloga lahko uporabniki tudi naročajo ali rezervirajo želeno gradivo ter podaljšajo rok izposoje.

Do kataloga vstopate preko naslednje povezave: www.cobiss.si

Storitev Moja knjižnica je del elektronskega kataloga COBISS. Omogoča vam pregled stanja nad izposojenimi in rezerviranimi knjigami ob kateri koli uri, v udobju vaše pisarne, iz vašega domačega omrežja ali od koder koli imate dostop do interneta. Z enim klikom privarčujete čas obiska knjižnice. Predhodno si v knjižnici UP FM in UP PEF zagotovite geslo po lastnem izboru, ki bo vnešeno v vašo vpisno masko in bo od tedaj delovalo v kombinaciji z vašo vpisno številko. Geslo boste nato lahko samostojno spremenili.

 

Moja knjižnica ponuja

 • Pregled nad izposojenim in rezerviranim gradivom: vedno boste imeli na voljo seznam gradiva, ki ste si ga izposodili ali rezervirali.
 • Podaljšanje roka izposoje: ob poteku roka izposoje boste lahko od doma podaljšali rok izposoje. 
 • Rezervacije gradiva: če si želite zagotoviti, da vas bo gradivo čakalo, izberite prost izvod. V knjižnici ga bomo poiskali in ga pripravili za vas. Če je gradivo izposojeno, ga lahko rezervirate. Program vas bo obvestil, ko bo uporabnik vrnil želeni izvod gradiva.
 • Pregled finančnega stanja v knjižnici
 • Izbiranje obvestil, ki jih želite prejemati:
  - obvestilo o poteku rezervacije,
  - obvestilo o prispelem rezerviranem gradivu,
  - obvestilo o skorajšnjem poteku roka izposoje.

 

Mobilna aplikacija mCOBISS

Brezplačna aplikacija mCobiss je mobilnim napravam prilagojena različica COBISS+, dostopna za telefone, tablice in računalnike, ki delujejo na operacijskih sistemih Android, iOS ali Windows.

Prek aplikacije lahko:

 • poiščete in rezervirate gradivo,
 • podaljšate rok izposoje,
 • pogledate, kaj berejo drugi,
 • si izdelate seznam priljubljenih knjig in ga delite z drugimi.
icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Dobrodelna akcija: Alzheimerjev zemljevid srčnosti

Novo leto, nove dobrodelne akcije. In prva letošnja dobrodelna akcija, čudovita dobrodelna akcija Alenke Veber Alzheimerjev zemljevid srčnosti, ki je zasnovana po zgledu podobnih dobrodelnih akcij iz tujine, in katero sem razširila na vso Slovenijo, je že tu. Gre za akcijo pisanja razglednic srčnosti, ki lahko s svojimi motivi obudijo spomine in prebudijo zgodbo osebam z demenco.

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more