Katalog in izposoja

Uporabnikom knjižnice je na voljo on-line brskanje po katalogu COBISS/OPAC, ki omogoča javni dostop do bibliografskih zapisov o gradivu knjižnice UP FM in UP PEF ter ostalih knjižnic, ki sodelujejo v sistemu COBISS. Prek kataloga lahko uporabniki tudi naročajo ali rezervirajo želeno gradivo ter podaljšajo rok izposoje.

Do kataloga vstopate preko naslednje povezave: www.cobiss.si/

Storitev Moja knjižnica je del elektronskega kataloga COBISS. Omogoča vam pregled stanja nad izposojenimi in rezerviranimi knjigami ob kateri koli uri, v udobju vaše pisarne, iz vašega domačega omrežja ali od koder koli imate dostop do interneta. Z enim klikom privarčujete čas obiska knjižnice. Predhodno si v knjižnici UP FM in UP PEF zagotovite geslo po lastnem izboru, ki bo vnešeno v vašo vpisno masko in bo od tedaj delovalo v kombinaciji z vašo vpisno številko. Geslo boste nato lahko samostojno spremenili.

 

Moja knjižnica ponuja

 • Pregled nad izposojenim in rezerviranim gradivom: vedno boste imeli na voljo seznam gradiva, ki ste si ga izposodili ali rezervirali.
 • Podaljšanje roka izposoje: ob poteku roka izposoje boste lahko od doma podaljšali rok izposoje. V kolikor obstajajo kakršne koli omejitve, smo vam vedno na voljo v knjižnici, na telefonskih številkah ter elektronskih naslovih knjižnice. Pokličite nas in skupaj bomo našli rešitev.
 • Rezervacije gradiva: če si želite zagotoviti, da vas bo gradivo čakalo, izberite prost izvod. V knjižnici ga bomo poiskali in ga pripravili za vas. Če je gradivo izposojeno, ga lahko rezervirate. Program vas bo obvestil, ko bo uporabnik vrnil želeni izvod gradiva.
 • Pregled finančnega stanja v knjižnici: osebne finance je treba vedno dobro poznati! Zakaj bi bila knjižnica izjema?
 • Izbiranje obvestil, ki jih želite prejemati:
  - obvestilo o poteku rezervacije,
  - obvestilo o prispelem rezerviranem gradivu,
  - obvestilo o skorajšnjem poteku roka izposoje.

V Mojo knjižnico vstopite preko kataloga Cobiss. Elektronska storitev je prijetna popestritev ob pomanjkanju časa za fizični obisk knjižnice, ne pozabite pa, da smo vam v času uradnih ur vedno na voljo.

 

Mobilna aplikacija mCOBISS

Brezplačna aplikacija mCobiss je mobilnim napravam prilagojena različica COBISS+, dostopna za telefone, tablice in računalnike, ki delujejo na operacijskih sistemih Android, iOS ali Windows.

Prek aplikacije lahko:

 • poiščete in rezervirate gradivo,
 • podaljšate rok izposoje,
 • pogledate, kaj berejo drugi,
 • si izdelate seznam priljubljenih knjig in ga delite z drugimi.