Obvestila

Vljudno prosimo, da ob obisku knjižnice upoštevate priporočila NIJZ.

  • VSTOP V KNJIŽNICO IMA LE ZDRAVA OSEBA, KI NIMA ZNAKOV OKUŽBE DIHAL.
  • PRED VSTOPOM V KNJIŽNICO JE OBVEZNO RAZKUŽEVANJE ROK.
  • NOŠNJA ZAŠČITNE MASKE JE OBVEZNA.
  • HIGIENA ROK, KIHANJA IN KAŠLJA.


Še vedno lahko gradivo brezstično prevzamete po predhodnem naročilu (,  05/610 20 05).

 


 

NAROČANJE GRADIVA

Na e-naslov izposoja@fm-kp.si ali knjiznica@fm-kp.si, in sicer nam pišete iz vašega univerzitetnega naslova (stevilka@student.upr.si), navedete podatke o gradivu, ki si ga želite izposoditi. Vljudno prosimo, da točno navedete podatke o gradivu, ki jih pridobite v COBISS-u. Rezervacijo gradiva lahko opravite tudi preko servisa Moja knjižnica. Knjižničarka bo z vami stopila v stik, da se boste dogovorili za prevzem ob dogovorjeni uri. 

Primer navedbe podatka iz kataloga COBISS: 

Naslov: Can you speak English well? : najpogostejše napake slovenskih govorcev v angleškem jeziku
Avtor: Pervan, Mia
ISBN  86-11-14770-7
COBISS.SI-ID  100376832

Naročeno gradivo vam lahko pošljemo tudi po pošti. Storitev je plačljiva po ceniku Pošte Slovenija. Storitev poštnega pošiljanja boste poravnali naknadno. Računovodska služba vam bo izstavila račun s položnico, kar boste prejeli na vaš naslov. 


VRAČILO GRADIVA

Gradivo lahko vrnete po dogovoru, in sicer ga lahko brezstično predate knjižničarki. Gradivo po pravilih NIJZ oddamo v tridnevno karanteno in ga po tem obdobju vrnemo v programu COBISS/Izposoja. POZOR: v času razglašene epidemije rok izposoje MIRUJE, zamudnine NE BOMO ZARAČUNAVALI, opominov NE BOMO IZSTAVLJALI. Uporabniki, predvsem tisti, ki ne živite v Občini Koper, lahko že izposojene knjige vrnete po preklicu epidemije oz. ko bodo ukrepi o omejitvah prehodov občinskih meja odpravljeni. Če želite, lahko knjige vrnete po pošti. V kolikor prejmete obvestilo o skorajšnjem poteku roka izposoje, ki je programsko nastavljeno in ga ni možno izključiti, ga jemljite kot brezpredmetnega. 
 

E-VIRI 

Vabimo vas k uporabi naših E-viri, kjer najdete številne spletne časopise  in baze podatkov s številnimi prispevki v polnem besedilu. Uporabniki knjižnice do E-virov dostopate preko povezave https://www.upr.si/si/univerza/clanice/univerzitetna-knjiznica/elektronski-viri/, uporabniško ime in geslo sta za študente enaka vstopnim podatkom za ŠIS/VIS, za zaposlene na UP pa enaka vstopnim podatkom za UNIS.

OPOZORILO: Možne so spremembe glede na epidemiološko sliko oz. navodila NIJZ in Vlade Republike Slovenije! Sledite našim obvestilom na spletnih straneh. 
 


 

ELEKTRONSKI NASLOV ZA KOMUNICIRANJE S KNJIŽNICO UP FM IN UP PEF


Vljudno prosimo, da za stike s Knjižnico UP FM IN UP PEF (podaljšanje roka izposoje, podaljšanje članstva in morebitna druga obvestila, ki jih prejmete preko sistemskih sporočil servisa COBISS/MOJA KNJIŽNICA) uporabite navedeni naslov .

 V sistemskem sporočilu, ki vam ga 3 dni pred potekom roka izposoje ali članstva pošlje sistem COBISS/MOJA KNJIŽNICA je sicer navedenih več stikov, ki se nanašajo na Univerzo na Primorskem in oddelke Univerze na Primorskem Univerzitetne knjižnice,  vendar morate za komuniciranje z oddelkom Knjižnica UP FM IN UP PEF, izbrati pravilen naslov .

Sistemsko sporočilo, pri katerem morate biti pozorni na izbiro pravilnega elektronskega naslova za vaš odgovor (odebeljeno) se glasi:

Naš naslov:
Univerza na Primorskem
Universita' del Litorale
Titov trg 4, 6000 Koper - Capodistria
tel.: +386 5 611 75 00, faks: +386 5 611 75 30
e-pošta: 

To je sistemsko sporočilo, ki ste ga prejeli kot naročnik na
e-obvestila, zato ne odgovarjajte nanj.  Odjavite se lahko preko
servisa Moja knjižnica
(http://cobiss.izum.si/scripts/cobiss?command=MYLIB). Za dodatne
informacije pošljite sporočilo na naslov Knjižnica ZRS:

Inšt. za ded. Sredoz. ZRS: 
Knjižnica FM in PEF: 
Knjižnica FHŠ: 
Knjižnica FVZ: 
Knjižnica TEMENA: 
Knjižnica FTŠ: 
Univerzitetna knjižnica: 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas vabimo k obisku, za vse dodatne informacije pa smo vam na voljo tako na navedenem naslovu, kot na telefonski številki 05/610 20 05.