Priznanja in nagrade

Pregled vseh prejemnikov priznanj in nagrad UP PEF za leto 2021

Zlato plaketo Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem: izr. prof. dr. Sonja Čotar Konrad

Zlato plaketo Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem: Matjaž Juhart

Svečana listina strokovnemu delavcu UP PEF: Nuša Vatovec

Študentske nagrade UP PEF za zaključno delo: Matija Jenko, Veronika Valič, Maja Matjaž, Nika Ferbežar, Šejla Nadarević in Amanda Rekar.


Doktorica Sonja Čotar Konrad je prejela Zlato plaketo Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem za predanost raziskovanju in pedagoškemu delu. Predlagatelji so zapisali, da je pri sprejemanju odločitev rigorozno natančna, a obenem preudarna, z zmožnostjo kompleksne analize problema ter okoliščin.

Zlato plaketo je prejel tudi Matjaž Juhart. Učitelj veščin na UP PEF je s pomočjo fakultete uspel doseči prvo ustavno spremembo na področju šolstva v času samostojne Slovenije. Z njegovim posredovanjem je država kot prva na svetu vpisala v najvišji državni akt jezik gluhoslepih. Slovenija je tudi peta država v EU in 12. na svetu, ki je v ustavo vpisala znakovni jezik gluhih.

Nuša Vatovec pa je prejela Svečano listino strokovnemu delavcu Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem za obvladovanje svojega področja dela – to je delo za pravne zadeve. Kot so zapisali v obrazložitvi, Vatovčevo odlikuje pozitiven odnos do dela in sodelavcev, saj jim je vedno na razpolago in brez zadržkov deli svoje pravno znanje. 

Priznanja in nagrade UP PEF po letih

 

Študenti in zaposleni na UP PEF so tudi prejemniki nagrad Univerze na Primorskem, ki so objavljene na spletni strani Univerze na Primorskem.

 

icon open book

Novice

11. jan. | Novice

Nagradni natečaj: Prisluhni in pomagaj

Sama zelo rada pišem. Nazadnje sem napisala dve pesmi, katerih namen je spodbujanje otrok k zbiranju zamaškov in starega papirja. Ker vem, da je tudi med vami veliko takih, ki radi pišete, ki dobro pišete, vas želim spodbuditi k sodelovanju v dveh nagradnih natečajih na temo Prisluhni in pomagaj, katerih namen je ne le povezati vse generacije s to, tako človeško temo neprecenljive vrednosti, temveč tudi ob koncu leta ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav vi, s svojim edinstvenim prispevkom o pomoči drugim, solidarnosti, ljubezni do sočloveka.

11. jan. | Novice

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. Nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Skozi leta je prispelo že več kot 370 različnih zaključnih nalog, v katerih so mladi diplomanti, magistranti in doktoranti raziskovali stvarnost naših rojakov, ki živijo v vseh štirih sosednjih, kot tudi mnogih drugih državah na vseh celinah. Predstavljali so bogato bero njihovih aktivnosti, razčlenjevali organiziranost, mnogokrat pa tudi odpirali pomembna vprašanja in opozarjali na izzive, s katerimi se soočajo Slovenci zunaj meja domovine.

11. jan. | Novice

Vabilo na delavnico »Izzivi družboslovnega raziskovanja«

Vse ni na Likertovi lestvici – Kako postaviti pravo vprašanje? Kako objaviti v ekonomskih in poslovnih revijah?

icon arrow more

Dogodki

17. feb. - 18. feb. | Dogodek Koper - Pedagoška fakulteta, Univerza na Primoprskem

Informativni dnevi 2023

icon arrow more